Hur man använder en klinometer för att mäta trädhöjd

November 28Höjdmätare används för att mäta höjderna på föremål, såsom träd, med synen. De arbetar utifrån geometri trianglar och kräver bara att du tittar genom en lins och läsa en skala tryckt på det. Olika klinometerns kommer att mäta i olika skalor; du kanske hitta metriska klinometerns samt de som använder engelska enheter. Varje klinometer är kalibrerad för att arbeta ett visst avstånd, så att du kommer att behöva läsa om din att lära sig några av de uppgifter som behövs för att använda den på rätt sätt.

Instruktioner

• Läs din klinometer anvisningen för att lära sig avstånd från vilken den är kalibrerad för att mäta ett objekts höjd. Din klinometer kan till exempel, vara kalibrerad för att mäta objekt från ett avstånd av 20 meter.

• Ställ lämpligt avstånd från träd vars höjd du vill mäta. Face trädet med din höjdmätaren i handen.

• Höj höjdmätaren på ditt ansikte och ser genom sin lins med ena ögat. Stäng det andra ögat. Om du ser en utjämning bubbla genom linsen eller någon annanstans på höjdmätaren, vara säker på att det är nivån innan du tar några mätningar.

• Rikta höjdmätaren på toppen av trädet du mäter och läsa det nummer som anges på höjdmätaren: s skala. Till exempel kan det stå "10 meter."

• Rikta höjdmätaren längst ned i trädet du mäter och läsa det nummer som anges på höjdmätaren: s skala. Till exempel kan det stå "2 meter."

• Subtrahera mindre antal från större antal för att erhålla objektets höjd. Exempel: 10 meter - 2 meter = 8 meter (höjden på trädet).


Relaterade artiklar