Spagetti Stain Removal Tips

December 4Spagetti är en skumliknande sprutprodukt som kommer i olika starka färger. Itâ € ™ s vanligen används vid semesterfirande och kidsâ € ™ parter. Även om det är roligt och underhållande för barn, itâ € ™ s svårt att rensa upp och ofta lämnar fläckar på kläder, hud och andra ytor. Överväga några tips för att kunna ta bort spagetti fläckar.

Hud

Vanligtvis kan du ta bort Silly String från huden, och det wonâ € ™ t lämna en fläck. Men om det stannar på huden för en stund, kan du behöva skrubba bort en varaktig fläck. Använd varmt vatten och tvål för att tvätta bort det. Det får inte ta bort fläcken helt, men det kommer så småningom att blekna bort

Kläder

Låt Silly String torr och borsta bort tyget. Svamp fläcken med kallt vatten och häll lite flytande diskmedel. Scrub försiktigt för att förbehandla fläcken. Tvätta och torka plagget som vanligt. Du kan också prova en standard förtvätt fläckborttagningsmedel som används på markör eller färgfläckar. För en annan enkel förbehandling, använder vit vinäger på fläcken så snart som möjligt. Sponge det färgade området med en liten mängd vanligt vitt vinäger. Tvätta och torka plagget omedelbart. Om fläcken ISNA € ™ t kommer ut bra, prova att lägga en kopp vit vinäger till tvättcykeln också.

Hårda ytor

Torka upp spagetti med en trasa så snart som möjligt. Se till att produkten doesnâ € ™ t torrt som itâ € ™ s sannolikt att bli permanent. Om det lämnar en fläck, tvätta ytan med flytande diskmedel och vatten. På trägolv, prova att lägga citronolja till lösningen.

Klädsel

Blot fläcken med en torr trasa innan du använder ett fläckborttagningsprodukt. Läs igenom anvisningarna på etiketten på möblerna innan någonting. Beroende på inredning, kan du behöva professionella städare att ta bort fläcken. I framtiden hålla någon Silly String använda utanför och bort från möbler.


Relaterade artiklar