Idéer för hantverk att göra för vårdhem Patienter

December 7

Idéer för hantverk att göra för vårdhem Patienter


Särskilda program på vårdhem kan tillåta invånarna att träffa nya människor och ge dem en känsla av prestation i vad kan ibland vara en ensam och lugnt tempo miljö. Till exempel, många vårdhem har verksamhet direktörer som samordnar hantverk för de boende. Volontärer kan också vara intresserad av omvårdnad hembesök som involverar ett hantverk. Som påpekats i Senior Site nätet, bör verksamheten göras "med de boende, inte för dem", så att varje individ att uttrycka sin kreativitet.

Säsongs hantverk

Semestern har råd stora möjligheter för hantverk som människor kan göra på ett vårdhem miljö. Hemlagad feriekort är ett enkelt hantverk idé och är också ganska praktiskt. Använd stämplar, kalligrafi pennor och andra dekorativa leveranser. Du kan använda präglade blad för Thanksgiving-kort, eller religiösa bilder till jul och påsk. Andra säsongens hantverk, såsom färgade påskägg eller juldekorationer kan också vara roligt.

Trädgård Hantverk

Trädgårds hantverk är lämpliga för seniorer som älskar trädgårdsarbete, och kan vara tilltalande för både män och kvinnor. De kan göra målad terrakotta blomkrukor ganska enkelt med akrylfärger. När målningen är klar, kan seniorer plantera frön i krukor och hålla dem i deras rum. Andra trädgårds hantverk idéer inkluderar målade keramiska plattor, vindspel och växt markörer.

Scrapbooking

Scrapbooking kan vara lite dyrare, men det är ett kreativt sätt att lära känna vårdhem invånare. Du kanske överväga att göra en serie av scrapbook sessioner för att möjliggöra gott om tid för invånarna att fylla en klippbok. Om invånarna inte har tillräckligt med familjebilder eller dokument för att göra en familj klippbok, på nätet föreslår Charity Guide ett särskilt intresse scrapbook istället, som kan använda bilder och urklipp från tidningar.

Hemlagad Potpourri

Invånarna kan använda potpurri i sina rum och det är lätt att göra. Invånarna kan torka sina egna blommor genom hängning eller lufttorkning dem i ca två veckor. Efter torkning och blandning av blommor, kan de lägga eteriska oljor till blandningen och låt det sitta i en vecka. När potpurri är klar, kan invånarna sätta den i skolväskor eller korgar för dekoration och air freshener.


Relaterade artiklar