Vad kan en diabetiker äta till frukost?

September 30

Vad kan en diabetiker äta till frukost?


En hälsosam kost för någon, inklusive någon med diabetes, innehåller kolhydrater, proteiner och fetter. Nyckeln för en diabetiker är att vara konsekvent med vad du förbrukar och för att hålla ditt blodsocker inom målintervallet.

Kolhydrater

Kolhydrater som bröd, spannmål och frukt höjer blodsockernivåer. Ange en gräns för frukost på 45 till 60 kolhydrater. En bra frukost skulle omfatta en bit rostat bröd, 2/3 kopp yoghurt och en liten bit frukt plus ett protein (kött eller baljväxter).

Glykemiskt index

Den glykemiskt index tilldelar ett värde till mat beroende på hur högt det höjer ditt blodsocker. Matar som är låga på skalan är bäst för frukost. Prova fullkorn bröd och spannmål som korn, havre och fullkornsvete.

Portion kontroll

Portion kontroll är avgörande för en hälsosam kost. Försök att plocka livsmedel som innehåller mycket näringsämnen för förbrukade kalorier. Oatmeal har mer kolhydrater än choklad, men är uppenbarligen den bästa frukosten valet.

Balans

Enligt American Diabetes Association, kan en diabetiker äta allt en nondiabetic kan äta, så länge det finns en sund balans mellan kost och orala läkemedel (eller insulin). En dietist kan hjälpa dig att skapa en plan som håller blodsockret stabilt utan särskilda måltider.

Äta ute

Du kan äta frukost på en restaurang så länge du väljer också. Håll dina näringsmässiga mål i åtanke och beställa mindre bearbetade val - en vanlig bagel eller en engelsk muffin, kalla spannmål eller vanlig äggröra.


Relaterade artiklar