Hur du gör din egen Spilloljevärmare

November 30

Hur du gör din egen Spilloljevärmare


En av fördelarna med en spillolja värmaren är att det bränsle som används (avfall motorolja) är relativt billigt. En annan fördel är att kunna återanvända något som normalt skulle anses vara skräp. Fastän oljan fortfarande måste pumpas upp ur marken, har använd motorolja som redan använts en gång för sitt avsedda ändamål. Eventuella ytterligare användning kommer att hjälpa till att hålla den från att förorena miljön.

Instruktioner

• Ta bort plåthöljet och isoleringen från den elektriska varmvattenberedare tank. Undersök tank för tecken på korrosion. Kasta tanken om överdriven rost är närvarande, och välja en annan varmvattenberedare. Placera tanken på slutet. Vrid tanken så sömmarna och inredning är på baksidan, mittemot där luckan kommer att bli.

• Rita en 12-tums-by-12-tums rektangel på framsidan av tanken. Detta kommer att vara platsen för brännarens lucka. Rita en cirkel 4 inches i diameter i mitten av den övre delen av tanken. Detta kommer att vara platsen för intagsstapeln. Rita en annan cirkel 6 inches i diameter på den övre delen av tanken, till sidan av den 4-tums cirkel. Detta kommer att vara platsen för skorstenen. Skär alla tidigare markerade hålen med en skärbrännare eller elektriska sabel såg. Skär intag och skorstens hål något mindre än de markerade cirklarna, och fila ner kanterna senare att rymma intag och skorstensrören. Spara pjäsen skuren för luckan, eftersom det kommer att utgöra själva luckan senare.

• Vänd tanken över så att den vilar på dess topp. Borra hål i botten av tanken för att rymma röret stativ som kommer att stödja brännareaggregatet. Bolt röret stå på plats i det inre av tanken. Skär tre eller fyra ben för tanken av plåt. Position ett av benen på botten av tanken. Borra genom benet och botten av tanken. Skruva fast benet på plats. Upprepa denna procedur för de andra benen. Vänd tanken igen och ställ den på benen. Lokalisera alla röröppningar. Cap dem med rörpluggar. Leta upp hålen där värmeelementen gick in i tanken. Skär dubbelt så många stålplattor som det finns värmeelement hål. Bolt plattan en stål på utsidan av varje värmeelement hål. Bolt annan stålplatta till insidan av varje uppvärmningselement hål.

• Borra ett antal hål 1/4-tum i diameter i ett gjutjärn stekpanna som är 6 inches i diameter. Hålen bör vara omkring en tum ifrån varandra. Borra ett antal hål 1/4 tum i diameter i en rund bit på 1/4-tums stålplatta. Hålen bör vara omkring en tum ifrån varandra. Borra fyra hål i botten av en 8-tums diameter stål stekpanna. Bolt stål stekpanna till ett rör fläns. Placera två rör distanser på stål stekpanna. Placera perforerad stålplåt ovanpå rörde distanser. Placera två ytterligare rörs distanser på toppen av stålplåten. Placera 6-tums gjutjärn stekpanna ovanpå röret distanserna. Skjut en lång bult genom hålen i den övre stekpanna, röret distanser, stålplåten, den andra uppsättningen av rör distansorgan, och botten stekpanna. Säkra bultarna med muttrarna. Detta kommer att utgöra brännarenheten. Fäst en nippel fyra inches i längd till röret fläns belägen vid botten av brännareaggregatet. Sätt i brännarenheten i tanken genom åtkomstdörren och skruva nippeln på röret fläns på botten av tanken.

• Sätt en längd av 6-tums diameter stovepipe i tidigare skära hål i toppen av tanken. Detta kommer att utgöra skorstenen. Se till skorstenen sträcker sig åtminstone sex inches in i tanken. Säkra skorstenen till tanken med bultar. Wrap mjuk kopparrör runt utsidan av skorstenen tre gånger. Placera den nedre änden av kopparröret direkt ovanför brännareaggregatet. Täck kopparrör med 12 inches av 8-tums diameter Stovepipe. Montera en 90-graders krök av 4-tums stovepipe till sidan av den 8-tums stovepipe, och placera änden över kopparrör nedre ände.

• Montera en 18-tums längd av 4-tums stovepipe till änden av knäröret och placera den i inloppshålet på toppen av tanken. Konstruera en tratt av plåt, och bulta fast den till slutet av den 4-tums stovepipe inuti tanken. Placera tratten under brännarenheten. Tratten ska sitta en tum ovanför toppen av brännareaggregatet. Bolt en ram på insidan av hålet för luckan för att vila på. Säkra dörr tillgång med spärrarna. Måla hela spis med hög temperatur spis färg. Placera enheten och skruva det på plats för att förhindra tippning. Fyll brännarenheten med keramisk fiberisolering. Fyll botten av ugnen med sand.


Relaterade artiklar