Vad är livslängden för en Tinker?

October 23

Vad är livslängden för en Tinker?


Även kallad irländska Travellers och Vanner hästar är Gypsy hästar blir ett populärt val med människor som söker en Hov vän. Trots sin kortväxthet, Gypsy hästar är robust, motståndskraftiga och lång levande husdjur.

Historia

Gypsy hästar har sitt ursprung i England och Irland i 19th century, uppfödd av zigenare att dra vagnar fyllda med sina bohaget. Rasen infördes först i USA 1996, med ankomsten av två Gypsy hästar heter Bat och Dolly.

Kännetecken

Gypsy hästar är kända för sin kompakta och hållbar bygger och deras extremt fogliga dispositioner. Nämnvärt är också deras långa, flödande man och svans, samt gott om ludd på baksidan av benen. Deras lugna och tillgivna temperament har gjort dem ett populärt husdjur val.

Missuppfattningar

På grund av rasens relativt kortväxthet, människor ofta antar att Gypsy hästar har en kortare livslängd än högre hästraser. I själva verket, Gypsy hästar har en medellivslängd på 25 år, vilket är mycket likt andra raser.

Hälsoproblem

Även Gypsy hästar stöter hälsoproblem, de är sällan livshotande och inte minskar deras livslängd. Vanliga lidanden inkluderar knäckt häl och regn röta. Korrekt grooming, torra markförhållanden och billiga kommersiella och huskurer fungerar bra för att behandla dessa sjukdomar.

Officiellt erkännande

År 2004, USA Dressyr federationens alla raser Program erkände Gypsy hästavel. Detta innebär att Gypsy hästar kan vinna rasspecifika utmärkelser i evenemang som sponsras av federationen.


Relaterade artiklar