Hur man gör en modell stad

August 11

Hur man gör en modell stad


Att göra en modell stad är en tillfredsställande hobby och i vissa situationer kan vara big business. Modeller görs för tåg, dioramor, krigs spel, dockskåp, arkitektur, filmskapande och museer. Projektet omfattar steg för steg riktlinjer för att utforma och göra en miniatyr stad från grunden.

Instruktioner

• Planera din stad. Få en bild av en liten stad i den typ av landskap som du har för din järnväg. Se till att du planerar för alla eventuella behov i staden, inklusive telefonstolpar, vägar, byggnader, människor och fordon. Justera storleken på varje komponent för den omfattning som du arbetar med när du följer dessa steg. HO skala, till exempel, är där varje 26 m (87 fot) på modellen är lika 30 cm (1 fot) i verkliga livet (1:87 ratio). En annan populär förhållandet är 01:12, där 12 "modell fötter" är lika med en verklig fot (30 cm på modell representerar 3,6 m).

• Klipp telefonstolpar från styrstavar till rätt höjd och limma fast den modellen. Använd en hobbykniv att trimma en ice lolly pinne för övriga delar av telefonens polen och limma dessa delar på plats. Lägg tunna strängar av tråd från pol till pol att se ut polerna som du ser i bilden. Måla tråd svart och använda färgen mörkare telefonen stolpen. Vänta tills färgen torka innan limning allt på plats.

• Gör grusvägar, sätta lim ner där du vill att vägen och använda en skrot av kartong för att sprida limmet jämnt. Lägg fin jord genom att strö det på limmet. Bygg upp detta i lager för att täcka marken väl.

• Gör vägar som banade. Du kommer att behöva blanda rätt färg av fin sand sand (eller fuska genom att blanda i färg) att röra tillsammans med lim. Häll blandningen och sprida ut det. Släta ut under ett lakan av plast och låt den torka innan peeling plasten bort.

• Gör ramarna för byggnaderna av kartong och lim. Placera byggnader där du önskar dem. Klipp bort basen av byggnaderna så att de står upprätt på ojämn mark. Du kanske vill använda en liten nivå för att kontrollera byggnaderna så att det inte finns några "överraskningar."

• Lägg till fönster och dörrar. Klipp ut genom fönstren och fylla i dem med plast eller glas. Objektglas fungerar bra i mindre byggnader för fönsterrutor. Skär en dörr av trä faner med din hobby kniv och limma det. Små kullager kan fungera som dörrknoppar. Kom ihåg att lägga bågar runt dörrar och fönster genom limning lager av kartong runt dem som en ram.

• Lim på väggarna och bågar av byggnaden. Om du bosätta sig på tegel, använd 12,5 från 22,5 cm (5 tum med 9 tum) tegel lakan till modellrallare butiker. Skär plåten och flytta blocken så önskas. Bricks kan skäras med en bågfil och slipas för att avlägsna verktygsmärken. Om du vill använda beklädnad, pinnar kaffe uppståndelse eller remsor av faner arbete för det.

• Lim på ett tak. Om du vill kakel, återigen, en bit av faner fungerar bra. Låt faner utanför för en riden utseende och sedan klippa banden. Limma plattorna i rader, med början på Eves och lägga rader som överlappar föregående rader.

• Se korrugerad metall genom att riva bort det yttre skiktet av kartong på en sida för att exponera korrugeringarna under. Sand ut återstående herrelösa bitar men lämnar lite att se ut skadade metall. Måla papp tegelröd. Vänta tills färgen torka. Lägg silver som lätt och ojämnt borstas på delar av taket. Vänta tills färgen torka. Lägg rostig brun till taket på slumpmässiga platser.

• Lägg till bilar och människor i din stad. Lämpliga bilar och människor finns att köpa från en hobby butik. Lägg till fordon som är lämplig storlek för din stad skala. Om så önskas, göra ditt eget folk ur modellera. Måla leran efter det torkar.


Relaterade artiklar