Hur Design en Seamless Vector

August 8

Hur Design en Seamless Vector


En sömlös vektor mönster är som "lilla svarta klänningen" av designvärlden; klä upp eller ner i alla fall du vill. Konvertera mönster i en Photoshop borste, använda den som en bakgrund, designelement, eller göra den till en mönsterruta. Vad du väljer att göra med din mönster vektor begränsas endast av din kreativitet och fantasi.

Instruktioner

Seamless Vector Tutorial

• Skapa ett nytt dokument och storlek att det är 600 x 600 pixlar. Dokumentet ska vara kvadratiska så att mönstret kommer kakel korrekt. Ställ dina enheter till pixlar, och visar de styrande.

• Slå på "grid view" och / eller dra riktlinjer för att markera dokumentets centrum. Dokumentet ska vara centrerad så att mönstret kommer att radas upp.

• Rita en form (cirkel, hjärta, diamant) och rikta in den i det övre vänstra hörnet så att de bästa och vänsterkanter hörnet skär mittpunkten av formen.

• Kopiera och duplicera form, går horisontellt över den övre kanten tills du når det övre högra hörnet. Använd vyn eller riktlinjer rutnät för att hjälpa till med exakt inriktning. För att se raden kommer kakel sömlöst, X-koordinaterna för formerna i övre vänstra och övre högra hörn måste vara lika 600.

• Markera hela raden, kopiera, sedan duplicera raden går ner vertikalt tills du når längst ner till höger och vänster hörn. Använd vyn eller riktlinjer rutnät att exakt justera inriktningen. Punkterna formerna i varje hörn center måste skäras av hörnkanterna.

• Använd programvarans verktyg som automatiskt kan skapa rader av jämnt fördelade former, såsom "blandning" verktyg, om det finns. Om manuellt skapa raderna, justera värdena i X- och Y-koordinatrutor i programvarans anpassning verktyg för att flytta raderna mer exakt.

• Kontrollera koordinaterna för första och sista form i varje rad för att göra sin X eller Y-koordinater lika 600. Horisontella rader använder X-koordinater och lodräta rader använder Y-koordinater. Till exempel, samordnar X 640-40 = 600 eller 590 + 10 = 600. Justera varje varv tills det är lika 600, om det behövs.

• Koncernens mönstret elementen när mönstret är klar. Rita en pixel box 600-by-600 och rikta den precis över mönstret. Använd programvarans "skörd" eller "mask" typ verktyg för att "städa upp" design och beskära ut kanterna hänger över dokument gränsen.

• Välj mönster och kopiera fyra gånger. Rada upp kanterna av de fyra kvartalen så en ruta är skapat. Görs på rätt sätt, bör de vertikala och horisontella kanterna radas upp perfekt och mönstret bör kakel sömlöst. Om det inte är en exakt matchning, växla till beskriva visa och använda piltangenterna för att rada upp de omaka kanterna tills de matchar.

• Spara ut filen som en 600-by-600-pixel vektor, eps, tiff, jpeg eller bmp-fil.


Relaterade artiklar