Hur man hittar ett jobb för en 16-årig

May 16

Hur man hittar ett jobb för en 16-årig


Kanske har du undrat hur du spenderar dina tråkiga sommarlovet, eller kanske du behöver en jobb efter skolan för att spara ihop till en bil. Oavsett din anledning, kan ha ett jobb som 16-åring hjälpa dig att tjäna pengar samtidigt lära sig att vara oberoende. Många olika typer av jobb finns tillgängliga för 16-åringar. Att veta hur man hittar ett jobb kan vara enkelt om du vet processen.

Instruktioner

• Skapa en maskinskriven CV. Inkludera din utbildningsbakgrund, något arbete erfarenhet och minst två referenser. Be en förälder eller skollärare för att få hjälp. Har någon annan ser över ditt CV för tryckfel eller grammatiska fel. Många jobb för 16-åringar kräva att de sökande att fylla i en ansökan i stället för att lämna in ett CV. Ta med din CV med dig och kopiera information, inklusive referenslistan, i jobbansökan.

• Bestäm vilken typ av jobb du vill. Är du intresserad av detaljhandeln eller snabbmat? Letar du efter ett sommarjobb eller en permanent deltid efter skolan jobb? Överväg jobb som inte kommer att störa din skoltid och tänka på hur du kommer att pendla till jobbet. Du kan begränsas i hur långt hemifrån du kan arbeta om du inte har transporter.

• Fråga runt. Fråga dina lärare och yrkesvägledning rådgivare för att få hjälp. Båda kan vara utmärkta resurser för att hitta ett jobb som student; de kan även ha en lista över lediga jobb för 16-åringar. Söka hjälp från dina vänner och familj också. Människor är mer benägna att lägga märke till "jobb som erbjuds" tecken när de känner någon som söker efter ett jobb.

• Sök arbete. Titta igenom sekretessbelagda delen av din lokaltidning. Gå online och skicka in din CV till Monster eller Careerbuilder. Gå runt din lokala köpcentrum och fråga om några butiker eller kiosker anställer. Många jobb finns tillgängliga för 16-åringar i ett köpcentrum, som sträcker sig från att arbeta detaljhandeln på en klädaffär att servera mat i food court.

• Besök ett bemanningsföretag. Sök Gula Sidorna för en lista över temp byråer i din stad. Du måste ställa in en tid för att träffa en representant för byrån, och du kan behöva ta en skriva prov. Undvik klä sig som den genomsnittliga 16-åriga. Skiljer sig från de andra arbetssökande genom att klä upp och föra med dig din polerad CV.

• Fortsätt att söka jobb tills du landar en intervju. När du får en intervju, forskning företaget och dess mål och filosofi. Öva god intervjuteknik, inklusive god hållning, självsäkra svar göra ögonkontakt och ler mot intervjuaren. Hjälp intervju se vad du skiljer dig från de andra 16-åringar som ansöker om positionen.

• Inom två dagar, kontakta den person som intervjuade dig. Uttryck din uppskattning för intervjun och åter betona ditt intresse för tjänsten.


Relaterade artiklar