Hur att sprida mossa

July 27

Hur att sprida mossa


När du propagerar mossa, betyder det att du blir mer av det. Moss är marktäckare, så sprida det gör det mer utbredd. Moss förökning är vanligt att folk gillar att använda den på dekorativa stenar, fågelbad, fontäner och statyer där du vill mossa tillväxt för att ge en äldre patina. Det finns ett enkelt sätt att stödja tillväxten av transplanterade mossa. Efter föröknings, kan du transplantera mossan till sten eller träytor att uppnå detta grön struktur yta du önskar. Även mossa tillväxt är inte svårt, måste du odlingsförhållanden vara rätt för mossa växa friska.

Instruktioner

• Välj en väl skuggade område som inte tar emot direkt solljus under de varmaste delarna av dagen. En öst-läge sluttning eller ett område som skuggas av träd som är bäst. Moss kräver måttlig till tung skuggning för att överleva.

• Ändra jorden till ett pH-balans mellan 5,0 och 5,5. För att göra detta, blanda vatten med en svavelpulver och placera den i en sprayflaska. Använd en avgörande test remsa för att testa pH-balansen i blandningen för att garantera att den uppfyller det erforderliga pH-balans. Spraya jorden med vätskan före omplantering mossan.

• Trans mossan till det område där du kommer att propagera den. Använd en spade eller skyffel för att lyfta mossan från ytan är på och placera den på den nya ytan. Lyft så mycket av smuts bädden som möjligt med transplantationen. Placera transplanterade mossa direkt i mitten av den preparerade ytan.

• Fukta mossan och omgivande smutsen med vatten för åtminstone de tre första veckorna efter transplantation. Använd en slang med en imma sprayhuvud. Inte mätta mossan där det ruttnar, helt enkelt hålla den fuktig.


Relaterade artiklar