De bästa resultaten sol och skugga Ettåriga

February 26Den traditionella definitionen av en årlig är en blomma som växer, blommar och dör i en säsong. Lokala klimatförhållanden, har utvecklingen av nya sorter och nya användningsområden för vissa blommor suddat ut skillnaderna mellan annueller, biennaler och perenner. Några av de bästa resultaten blommor odlas som ettåriga, såsom impatiens och lejongap, odlas som perenner i varma klimat. Många annueller är lämpliga för soliga platser eller skuggiga områden trädgård.

Hardy Ettåriga

De mest framgångsrika hardy annueller är ringblomma, pensé, fingerborgsblomma, söt Alyssum, lager, viola och dianthus. Dessa årliga blommor är kalla toleranta och fortsätta att blomma genom lätt frost och vinterns första frysa. De planteras på hösten eller våren och inte tål höga sommartemperaturer. I milda klimat, som både lila och vita söta alyssum droppe frön återgro under följande våren. Dianthus är en liten kulle-typ ettårig växt med rosa eller vita blommor som också gör bra i halvskugga.

Tender Ettåriga

Tagetes, Impatiens, nicotinia, begonia, celosia, Vinca och zinnia är tillförlitliga annueller som ger ljusa färger under sommarmånaderna, men inte trivs i kalla temperaturer. Impatiens fungerar mycket bra i skuggiga trädgård fläckar. Tagetes och Zinnia används allmänt som utplanteringsväxter i sommar. Deras tillväxt och blommar cykel är snabb och båda är sjukdomsresistenta. Tagetes utför tilläggstjänst till trädgården av vätskande ett ämne i marken som dödar skadliga nematoder.

Cool-Säsong Ettåriga

De mest framgångsrika cool-säsongen annueller såsom geranium och lejongap frodas i milda temperaturer mellan 21.1 och 26.7 grader Celsius. Snapdragon sorter som Kim Primrose och Montego Orange Bi-Color blommar på våren och början av hösten och växer bra i sol eller halvskugga. Lejongap har låg tolerans torka och bör odlas där vattentillförseln är konsekvent. Viola är en stark prestanda skuggig plats årlig ofta används som en gräns anläggning. Den blommar i de kallare månaderna på våren och hösten.

Warm-Säsong Ettåriga

Pentas prestera bra i de varma sommarmånaderna, blommar rikligt från sommaren att falla i ett soligt läge. De är ett utmärkt snittblomma som växer på en buske-typ anläggning som når 12 till 36 inches i höjd. Pentas blomma i lila, rött, lila och vitt och är en måttligt torka-toleranta växt. Solrosor och deras många hybrider fungerar mycket bra som uppvärmning säsong annueller, blommande för fyra till sex veckors perioder i mitten till slutet av sommaren. Nyare solroshybrider inkluderar en helt vit blomma, en bicolor röd dvärg solros och en fransig petalled ljus-gul solros.


Relaterade artiklar