Hur man bestämmer storleken på en VW motor

November 27

Hur man bestämmer storleken på en VW motor


Volkswagen motorer, 40 år, var luftkylda, boxermotor fyrcylindriga kraftanläggningar. Från 1938 till 1980, VW Beetle genomfört denna typ av motor; medan det kan likna nybörjare flera viktiga funktioner visar att utvecklingen går i storlek och hästkrafter. Andra modeller delade samma motor med Beetle för den relativa året, såsom typ 2 (transportör / buss), och typ 3 (vagn). Alla var bak-motor, bakhjulsdrivna fordon.

Instruktioner

• Ta reda på vilket år modellen Volkswagen är. Även om detta är inte alltid korrekt, eftersom dessa motorer är kända för att vara enkelt bytas ut, om motorn kom med fordon sedan det år då bilen kommer att avgöra motorns storlek. Endast en viss storlek producerades i ett visst år. I 1978, till exempel, var en 2000cc motor tillverkas för både skalbaggen och transportören. För de flesta VW, kan året finns på dörrkarmen klistermärke, om tillämpligt.

• Forskning motorkoden, stämplat på baksidan övre delen av motorn. De flesta gånger denna kod kommer att identifiera storleken på motorn och när den tillverkades. Ofta kommer de första bokstäverna eller siffror ger tillverkningsåret.

• Kontrollera motorn visuellt. Under hela Beetle livslängd, var motorn kontinuerligt görs större och mer kraftfull. In i 1960-talet, kom det med en anemisk 1200cc motor, vilket är klart mindre och hade ingen fläkt eller värmelådor som omger den. År 1966, bara 1300cc motorn var tillgängliga, som liknade 1200. År 1967 flera tillägg gjordes, bland annat en mycket större 1500cc motor, som visuellt tog upp mycket mer utrymme i motorrummet än de äldre modellerna. Den hade också en större generator och större remskivor. Med införandet av den 1976 modell, 2000cc motorn blev standard. Det är den mest kända motor, som har en stor, platt utseende och grill skär framför den primära remskivan.

• Volkswagen motorer efter 1982 är väldigt annorlunda än sina luftkylda föregångare. Medan den amerikanska marknaden såg slutet av Beetle 1980, Transporter, som nu kallas Vanagon fortsatte att använda 2000cc luftkyld motor till 1983. Efter detta år, VW gjorde den slutliga övergången till vattenkylda motorer, och storlekarna motorer för de flesta av produktionslinjen blev modell beroende.


Relaterade artiklar