Ledande aktiviteter för blinda

March 13

Ledande aktiviteter för blinda


När det gäller till blindhet i seniorer, en del är födda med det och andra blev blinda senare i livet. I vilket fall som helst, inte frånvaron av synen inte betyda en frånvaro av en produktiv och roligt liv. Förlusten av en fakultet resulterar ofta i stegring av andra i ersättning. Därför är dessa aktiviteter kretsar kring användning av andra sinnen. Den äldre blinda kan delta i och finna glädje i flera aktiviteter. Dessa aktiviteter hjälpa familjer att hantera sin älskades funktionshinder och för dem närmare varandra.

Internet Nedladdningar

Internet är en enorm källa av aktiviteter, de primära Radio och nedladdning av musik. Du kan ladda ner radioprogram och favoritlåtar. Välj gånger varje vecka där du lyssnar på dessa utställningar med din älskade. Du behöver inte nödvändigtvis att göra ett tillkännagivande om det, bara nonchalant vända på programmet och göra allt annat lugn. Detta är ett bra sätt att lugna sinnet, återuppliva det, liksom minnas om det förflutna. Internet nedladdningar av ljudböcker finns också. Sådan verksamhet är idealisk för människor som kan ha tillbringa sin tid på vårdhem eller är ensamma under långa perioder under veckan. När du låter synskadade individer väljer talböcker för sig själva, gör det de kommer att lyssna på saker som intresserar dem.

Spel för blinda

Med framsteg inom teknik har kommit flera spel som utvecklats för dem som är synskadad. Ljud spel använder rundgång och lättanvända reglage för att hjälpa personer som inte kan se, spela. En dator är inte nödvändigt att spela dessa spel och de är bärbara. En ytterligare fördel med dessa spel är att alla åldersgrupper kan spela dem. Detta gör dem till en idealisk spel för bindning mellan äldre och yngre familjemedlemmar.

Bio

En populär familj verksamhet som blinda kan delta i är videounderhållning. Det finns succéfilmer för synskadade som innehåller ljud beskrivningar av scener och uttrycken på karaktärernas ansikten. Seniorer kan njuta av att höra röster av deras favorit aktörer, såsom Clint Eastwood eller Morgan Freeman, och det finns många olika genrer av filmer att välja mellan.

Använda andra sinnen

Några populära spel utnyttja andra sinnen. Ljud baserad verksamhet kan vara av oerhörd nytta för seniorer. För dem som älskar naturen, ljud erkännande spel, vilda djur och fåglar, kan vara en bra senaste tiden. Det finns flera nedladdningar tillgängliga på nätet. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt. Om möjligheten inte redan finns, att lära sig punktskrift öppnar en helt ny värld av litteratur till blinda och fullföljer sin känsel. En annan taktil aktivitet är att keramik. Forma en pott handlar om beröring och det är en hobby lättlärd och har haft; kräver emellertid det ackompanjemang. Blind seniorer kan också spela flera kort och tärningsspel. Blindskrift kort och tärningar, med upphöjda siffror och inbyggda chimes att hjälpa spelaren att hitta dem, finns tillgängliga. Lyssna på andligt upplysande samtal, recitationer och predikningar och läsa densamma i punktskrift är aktiviteter som kan skapa fred och glädje till synskadade seniorer.


Relaterade artiklar