Vilka är de behandlingar för kalkavlagringar?

July 7

Vilka är de behandlingar för kalkavlagringar?


Kalkavlagringar orsakar vävnader att hårdna. Kalkavlagringar kan bildas i olika delar av kroppen. De kan påverka människor i alla åldrar och båda könen. Depositionerna börjar ofarligt, men kan bli ett problem om de växer och börjar orsaka smärta.

Ice Pack / immobilisering

Beroende på vilken del av kroppen påverkas av kalkavlagringar, kan du använda en kylklamp för att få svullnaden ner och minska smärta. Tillsammans med det, stabiliserar kroppsdelen med en sjal eller Ace bandage för att minska onödig rörelse eller handling.

Läkemedel

Ett annat behandlingsalternativ för kalkavlagringar är att ta orala läkemedel med antiinflammatoriska egenskaper. Dessa läkemedel kan inkludera, men är inte begränsade också, acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen. Dessa kommer att minska muskel eller vävnad inflammation på platsen för avlagringar.

Kortison Injektion

Om smärtan blir mycket svår för patienten, kan läkaren rekommendera en kortison eller steroid injektion för att lindra smärtan. De flesta steroider kommer att minska mängden av inflammation, smärta eller svullnad genom bindningen nära cortisolreceptorer.

Kirurgi

Om smärtan blir intensiv och ohanterliga, kan kalkavlagringar har blivit mycket stora och kirurgi kan vara nödvändigt. Artroskopisk kirurgi utförs ofta för att ta bort kalkavlagringar innan de växer något större. Depositionerna växer inte tillbaka när de tas bort.

Varning

Om du har kalkavlagringar och är orolig för behandlingsalternativ, tala med en läkare och söka professionell medicinsk rådgivning.


Relaterade artiklar