Hur man kan stoppa håravfall med kokosmjölk

September 12Vikande hårfäste och skallighet fläckar är en lika möjligheter villkor som plågar miljontals människor världen över. En gamla behandling för att stimulera hårväxt och bromsa processen för att förlora den förutsätter användning av kokosmjölk. Färsk kokosmjölk näring håret, främja tillväxt. Läs vidare för att lära hur man kan stoppa håravfall med kokosmjölk och vinna din kamp med skallighet fläckar och vikande hårfäste.

Instruktioner

• Placera riven kokos i kastrullen och häll i vattnet. Placera pannan på medelvärme och föra den till en långsam sjuda.

• Låt vattnet och kokos sjuda försiktigt i fem minuter, rör om ofta. Inte sätta ingredienserna till en koka.

• Sila blandningen genom en sil som är kantad med cheesecloth eller muslin. Tryck på eller pressa så mycket av kokosmjölk genom tyget som möjligt. Kassera återstoden.

• Låt din nygjord kokosmjölk svalna till ljummen temperatur. Applicera det frikostigt till hårbotten, massera den djupt i hårrötterna. Lämna det på i ungefär en timme och sedan skölja med varmt vatten. Upprepa behandlingen tre eller fyra gånger i veckan, helst på morgonen.

• Kombinera 1/4 kopp kokosmjölk, 3 msk kamfer lotion och 1 kopp vanlig yoghurt. Applicera en liberal mängd av denna blandning till vikande hårfäste eller kal fläck, massera in det i hårbotten. Låt det dra i två till tre timmar. Skölj med varmt vatten och klappa, snarare än gnida, huvudet torrt. Upprepa behandlingen tre eller fyra gånger i veckan

• Kombinera lika delar av amla olja och kokosmjölk, och applicera blandningen på ditt hår. amla olja finns på indiska mataffärer. Härstammar från den indiska krusbär, är amla en örtolja som inte bara hjälper till att förhindra håravfall, men också förhindrar för tidigt åldrande.

• Rör 1/4 tsk pulveriserad bockhornsklöver och 1/8 tsk svartpeppar med en halv kopp kokosmjölk. Massera denna behandling i hårbotten.


Relaterade artiklar