Hur du sätter din bärbara dator till en universell fjärrkontroll

November 16

Hur du sätter din bärbara dator till en universell fjärrkontroll


Om du har förlorat din fjärrkontroll och vill inte köpa en annan, eller om du bara do not feel like flytta från skrivbordet för att få det, kan du förvandla din bärbara dator till en universell fjärrkontroll. Så länge det finns en IR-port, kan du installera en speciell mjukvara till datorn som gör att du kan styra ditt hem stereo, TV eller andra apparater.

Instruktioner

• Inköp NetRemote och PIR 1 infraröd sändare. Detta program kommer att förvandla din bärbara dator, tablet PC eller handdator till en universell fjärrkontroll. Från och med 2010, det kostar £ 19,40 och kommer med en 30-dagars gratis testperiod. PIR 1 hårdvaran kostar £ 32,40.

• Montera Net Remote på din bärbara dator, och anslut PIR via USB-porten. När du har gjort detta, starta om datorn.

• Starta programmet efter att du har installerat det på din dator genom att gå till skrivbordet och klicka på programikonen. Detta kommer att ta upp en ikon som ooks som en fjärrkontroll på skärmen.

• Vinkla IR-porten på PIR-1 mot TV: n eller någon annan enhet som du vill styra, och klicka på "Inställningar" -fliken. Du kommer att se en lista över enheter som du kan kontrollera. Detta kommer att omfatta TV, Blu Ray och DVD-spelare, och stereo. Välj den enhet som du vill styra. Ange den infraröda fjärrkoden för den enhet i rätt fält. Du hittar detta i bruksanvisningen för enheten. Om du inte kan hitta den, sedan placera enheten framför PIR-1, och håll nere PR-1 "Power" i fem sekunder. PIR-1 kommer att avgöra fjärrkontrollkoden på enheten.

• Testa konfiguration för att avgöra det fungerar. Net Remote på skärmen visas som en fjärrkontroll. Använd den för att byta kanal, kontrollera volymen, eller för att slå enheter på och av.


Relaterade artiklar