Hur redogöra för olika typer av forskare till barn

September 25

Hur redogöra för olika typer av forskare till barn


Många barn älskar vetenskap och vill lära sig så mycket som möjligt om ämnet. Men, kan du känna förlorade försöka förklara olika typer av vetenskap och forskare att ditt barn. Från biologer till geologer till oceanografer är varje disciplin av vetenskap unik och har tydliga likheter och skillnader i förhållande till andra typer av vetenskapen. Att veta hur allmänhet att förklara varje disciplin kan hjälpa dig att förklara varje typ av forskare till ditt barn.

Instruktioner

• Kolla in böcker från det lokala biblioteket om de olika discipliner som biologi, kemi, geologi, fysik, astronomi och meteorologi. Läs böcker med ditt barn för att hjälpa henne att förstå de olika rollerna vetenskapsman kan ha och förklara att inte alla forskare studera eller göra samma sak.

• Watch visar på TV som visar vetenskap och hur det fungerar. Till exempel, Dragonfly TV på PBS Kids har riktiga vetenskapsmän gör arbetet i sin omgivning. Du kan kolla in deras hemsida för mer information. Eller så kan du titta på Weather Channel eller Discovery TV för fler vetenskapliga relaterade program.

• Utnyttja Internet för att hitta information om forskare för att få hjälp förklarar olika typer till ditt barn. Du kan hitta listor över forskare som formade världen och påverkat andra, samt korta biografier av varje. Du kan lära ditt barn vad varje forskare har bidragit till dagens moderna världen och hur de tror att livet skulle vara annorlunda om dessa upptäckter aldrig hänt.

• Spela låtsas spel med vetenskap att hjälpa ditt barn lära sig vad varje typ av forskare gör. Till exempel kan du lära ditt barn om geologi och gå in i din bakgård för att leta efter olika typer av stenar. Tillbringa en natt under stjärnorna och lära ditt barn om astronomi eller göra några enkla experiment i köket för att lära sig om kemi.

• Ta en studieresa till ett museum eller science center. Dessa är platser där barn kan lära sig om alla typer av vetenskap på ett ställe. Ditt barn kommer att lära sig om hur vetenskapen fungerar och kanske till och med kunna prata med experter inom varje område för att lära sig mer och ställa frågor.


Relaterade artiklar