Hur man frysa äpplen för senare användning

March 6

Hur man frysa äpplen för senare användning


Om du har ett överflöd av äpplen, dra nytta av den belöning genom att frysa dem för senare användning. Frysta äpplen kan användas i pajer och såser eller som en ingrediens för muffins och andra bakverk - smaka nästan lika bra som de bara plockade från trädet.

Instruktioner

• Välj skarpa, fasta, mogna äpplen utan en mjölig konsistens. Mjöliga äpplen verkar torrt, pulver eller smulig när man skär. Tvätta, skala, kärna och skiva äpplena på längden. Medelstora äpplen bör skäras i tolftedelar. Skär stora äpplen i sextondelar.

• Behandla äpplen för att förhindra brunfärgning genom att tillsätta 1/2 tsk askorbinsyra till tre matskedar vatten. Blanda väl och strö över äpplena.

• Sprid äpplena i ett enda lager på en bakplåt eller facket och placera det i en frys. Kontrollera efter ungefär en timme för att se om de är frysta. Hur lång tid kommer att bero på temperaturen hos frysen.

• Ta bort de frusna äpplen från baktråget eller facket och placera det i fryspåsar eller askar. Etikett och lagra i frysen tills det behövs. Äpplen kan förvaras vid -17,8 grader i ungefär ett år.


Relaterade artiklar