Hur bli av virus & Clean Den här datorn

September 28

Hur bli av virus & Clean Den här datorn


Virus och spionprogram är ett stort hot när det kommer till datorsystem. Avlägsnande av vissa virus kan vara en svår och tidskrävande uppgift, men med en liten bit av preparatet det kan göras.

Instruktioner

• Ladda ner antivirusprogram om du inte redan har det på din dator. Dessutom ladda ner en spyware / malware scanner och McAfees Stinger ansökan, som är en lätt men ändå kraftfull virusskydd som erkänner och tar bort över 2.000 virus, trojaner och varianter.

• Kör datorn i felsäkert läge för varje förfarande borttagning av virus om du misstänker att din dator har ett virus, en mask eller andra oönskade program som du vill att skydds programvara för att ta bort. För att starta felsäkert läge, starta om datorn och håll ner F8 (kan variera beroende på dator) under startprocessen. En lista över startalternativ kommer att dyka upp. Gå ner till felsäkert läge och tryck på Enter.

• Kör McAfee Stinger program som du tidigare hämtat. Detta bör bidra till affären med några större virus, trojaner eller varianter. När processen är klar avsluta verktyget.

• Kör din vanliga virussökning för att upptäcka och ta bort eventuella ytterligare filer som har smittat datorn. Din virussökning bör kunna plocka upp några filer som inte upptäckts av McAfee Stinger.

• Kör din adware / malware scanning programvara för att ta bort spionprogram från datorn.

• I vissa fall kan ett antivirusprogram inte att kunna ta bort ett virus med ett allvarligt hot nivå. I sådana fall, om du har kunnat bestämma namnet på virus eller trojan från ditt virusskydd, söka på nätet för specifika instruktioner och särskild programvara för att ta bort viruset.

• När borttagningen har slutförts, kör Diskrensning för att ta bort onödiga filer på datorn som en vanlig underhållsåtgärd. Diskrensning kan nås genom att klicka på "Start-menyn", "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg".


Relaterade artiklar