Hur man fixar ett enda handtag Delta Köksblandare

June 2

Hur man fixar ett enda handtag Delta Köksblandare


En av de mer vanliga köksblandare är Delta varumärke enda handtag kran. Dessa kranar arbeta på en enkel princip. En liten kula styr flödet av vatten, och det sitter på en serie av brickor eller tätningar. Dessa tätningar brytas ner med tiden och måste ersättas. Detta är orsaken till nästan alla läckor med den här typen av kran. Lyckligtvis är fix ganska enkelt med rätt verktyg och lite know-how.

Instruktioner

• Placera avstängningsventilen för diskhon. Du kan oftast få det direkt under diskbänken. Om inte, kan du behöva använda huvudavstängningsventilen för golv eller hus. Stäng ventilen och slå sedan diskbänken kran på att tömma raden innan reparationen.

• Ta bort hållskruven. Leta upp plastlocket i mitten av handtaget och bända bort det med kanten av en platt skruvmejsel. Under hittar du hållskruven. Ta bort den här skruven och dra i handtaget upp och stänga av kranen enheten.

• Ta av motorhuven mutter. Motorhuven mutter är muttern omger kranventilen. Använd en skiftnyckel och vrid åt vänster för att ta bort.

• Gå gummitätningar. På toppen av tätningarna är en vit plast kam som kan dras av. Du bör då se den första gummibrickan / tätning. Bända ut det, genom att använda skruvmejseln vid behov. Ta sedan ut bollen och de återstående sälar under bollen. De lägre tätningarna kommer att ha fjädrar bifogas, som kommer att komma ut också. Kasta tätningar och fjädrar.

• Sätt ersättnings sälar. I reparationspaketet Delta du kommer hitta en ersättare våren och tätningar. Skjut en fjäder på varje tätning och montera kranen. Sätt tätningen, metallkula och toppförslutning. Täck med den vita plast cam.

• Sätt tillbaka motorhuven muttern, dra åt den med nyckeln. Sedan ersätta handtaget, säkra den med innehavet skruv och en plasthätta. Se till att handtaget är i läge "Av".

• Stäng av vattnet tillbaka på vid avstängningsventilen och slå kran på att testa.


Relaterade artiklar