Tips om makeup för att dölja ärr

October 19Enligt Acne Resource Center, kommer 25 procent av tonåringar och unga vuxna som lider av akne behålla permanent ärrbildning som sträcker sig från ljus till svår. Till skillnad från andra hudåkommor, har akne inte fördomar mot alla åldrar, kön eller ras. Din akne kan härröra från naturligt fet hud eller en felaktig hudvård / make-up regim. Du kan aktivt dölja din nuvarande acneärr och förhindra acne inträffar i framtiden genom att följa dessa enkla och effektiva tips.

Dölja Korrekt

Tips om makeup för att dölja ärr


Dölja ansikts ärr skiljer sig inte från att dölja ringar under ögonen, missfärgning eller akne. Ärr utvecklar ofta en grov textur. Det är viktigt att veta att du inte kan dölja struktur; du kan bara böja ljus från området. Köp en starkt pigmenterad kräm eller flytande concealer. Innan du ansöker concealer, tillämpa make-up bas för din ärr. Make-up bas är avsedd att hjälpa framstående porer ser mindre; den kan emellertid också användas för att fylla i eventuella linjer eller mellanrum som har bildats på ärr. Nästa, sandskädda en tätt packad concealer borste i din concealer och gäller för din ärr med hjälp av en badda rörelse. Ditt mål är att få så de flesta täckning med minst antal lager av concealer möjligt. När din ärr är inte längre synlig, blanda ut din concealer och tillämpa foundation i ansiktet som vanligt. Tips: Det är bäst att betala på högre slutet varumärken, såsom Mac Cosmetics, Clinique, Makeup evigt och Bobbi Brown. Formeln i dessa stiftelser tenderar att vara mindre igensättning, mer pigmenterade och mindre benägna att bosätta sig i veck.

Budge Skyddade

Tips om makeup för att dölja ärr


När dölja ärr, är lika viktigt som kvaliteten på ditt concealer och foundation en varaktig effekt av din make-up. Om du fastnar i en oväntad värmebölja, kommer din make-up börjar smälta bort tidigare att du kan nå din make-up väska. Konsten att långvarig täckning som kommer att bestå även de hetaste klimat ansöker ansiktet pulver. Ansikts pulver används för att ställa ansikte make-up för dagen och för att ge glans skydd för personer med fet hud. Typiskt ansikts pulver är genomskinliga. Men om du önskar mer täckning, kan du helt enkelt använda ett pulver stiftelse som en inställning pulver. När du har tillämpat din concealer och foundation, tillämpa dina ansikts pulver med en stor fluffig Face Brush (mycket större än en rougeborste). Applicera sparsamt, att bygga upp täckning gradvis. Om du går ut för en svett provocerande verksamhet som dans, ta med din pulver tillsammans för periodiska touchups. Tips: När du gör valet mellan löst puder och pressat puder, väljer löst. Till skillnad från pressade puder, löst puder kan du uppnå tillräcklig täckning samtidigt som minimal produkt.

Förebyggande åtgärder

Tips om makeup för att dölja ärr


Om du är ett offer för ständiga finnar och akne ärr, kan din nuvarande hudvård / make-up rutin vara källan till problemet. Vidta följande försiktighetsåtgärder för att hålla akne i schack. Ta din make-up innan du går till sängs. Om du sover med din make-up på den kommer att täppa till porerna och orsaka ännu mer finnar. När du tvättar ansiktet, torka ansiktet med en ren, oanvänd handduk. Om du använder ett ansikte handduk per vecka, måste du använda en nyligen rengjord torr handduk varje natt. Fuktig ansikte handdukar, eller någon handduk för den delen, är marken idealisk grogrund för bakterier. Lägg aldrig din concealer med den inbyggda applikatorn. Om du prick på concealer till finnar och akne ärr med applikatorn och sedan placera den tillbaka in i röret, har du bara förorenat hela innehållet i din concealer genom att överföra bakterier från din finne i din tub med concealer. En enkel lösning på detta problem är att investera i en make-up borste. Make-up borstar gör att du kan använda din concealer utan att någonsin behöva komma in i röret för produkten. Om du vill använda en make-up borste för att tillämpa concealer, helt enkelt placera concealer på baksidan av din hand genom att försiktigt knacka röret av concealer mot din hand. Sedan doppa din make-up pensel i concealer som vilar på handen och gäller för ditt ansikte. Undvika finnar tar lite ansträngning från din sida, men hjälper minska din akne ärr genom att förhindra finnar från att bildas. Tips: Om du är på en stram budget, prova apotek märken make-up borstar. Läppar Ögon och ansikte, ett apotek varumärke, bär make-up borstar för så lite som 60p. Revlon bär make-up borstar för så lite som £ 1,90.


Relaterade artiklar