Hur man skriver Gospel Songs

August 5

Hur man skriver Gospel Songs


Gospel är en populär kristen genre har sina rötter i hopp, beröm och sprudlande dyrkan. Gospel utförs i kyrkor, på andliga reträtter och även vid stadion konserter. Även evangeliet kan ha starka slående och instrumentala influenser, är dess lyriska innehåll också mycket viktigt eftersom det kommer från hjärtat av låtskrivare. Oavsett om du är en professionell låtskrivare eller inte, skriver gospel låtar är ett levande sätt att uttrycka både tro och kreativitet.

Instruktioner

Hur man skriver Gospel Songs

• Tänk på vad du vill förmedla i din sång. Detta kan vara en allmän uppfattning ("tacksamhet", till exempel) eller en specifik händelse, såsom att övervinna en svårighet. Du kan kombinera generaliseringar och specifika idéer i samma låt.

• Besluta om strukturen på din evangelium sång. Välj dess längd, antal verser och huruvida det kommer att ha en rimma system. Bestäm hur högljutt komplex du vill göra den här låten, eftersom detta kommer att ge dig en uppfattning om hur många stämmorna (i förekommande fall) att arrangera att följa dina ord.

• Brainstorm lyriska fraser och uttalanden du känner beskriva önskade tonen i din låt. Dessa ord och fraser behöver inte vara blommiga eller alltför komplicerat att arbeta. Fokusera på att skriva vad du vill förmedla med dina egna ord och sedan bygga ut vad du har skrivit förrän du har tillräckligt med kvalitet lyriska material för din låt.

• Sätt din musik och ord tillsammans. Detta är det dags för både paring ner dina texter så att de passar strukturen av låten och förändra strukturen lite så det fungerar bättre med dina texter. Det viktiga här är äktheten av din egen röst och känslor.

• Välj en låt namn. Även om detta kan definitivt göras när som helst under den låtskrivande processen, kanske du upptäcker att när du har skrivit låten, det finns en mer passande titel för den.


Relaterade artiklar