Hur för att dra bort en ventillyftare

June 14

Hur för att dra bort en ventillyftare


En klibbig ventillyftare är ofta först höras som tickande ljud i den övre delen av motorn under ventilkåpan. Tickande ventillyftare orsakas ofta av motoravlagringar. Så att dra bort en ventillyftare, måste du rengöra den. Rengöring av en ventillyftare kan göras på en mängd olika sätt. Följ anvisningarna nedan för att tysta att lyften och få din motor igång sitt bästa.

Instruktioner

• Kör en motor tvättmedel i bensin, och använda en högre oktan gas. Ofta kan bränslesystem rengöringsmedel eller rengöringsmedel frigöra motorn skräp och stoppa en ventillyftare från tickar. Detta fungerar ofta så snabbt som en tank.

• Använd en motor flush, och sedan byta olja. Motor flush produkter finns på många Bildelsaffärer. De flesta rekommenderar inte att du kör din motor länge med flush, när det lossnar skräp och kan täppa oljefilter och tunn olja, vilket minskar skyddet. När du har följt anvisningarna i motor flush, byta olja och filter. Kör bilen i ca 500 miles, med hjälp av högre oktantal tvättmedel bensin och byta olja och filter igen. Detta är ofta allt som behövs för att frigöra en fast ventillyftare.

• Ta bort ventillyftare och fysiskt rengöra den. Ta bort ventilkåpan. Testa varje vipparm. Lyften som har fastnat ska kryssa i vipparmen. Lossa vipparm bult och ta bort lyften. Fyll en liten kopp med penetrerande olja och njuta lyften i det, helst över natten. Installera lyften och vridmoment vipparmen till rätt specifikation. Montera ventilkåpan, med en ny packning. Om detta inte fungerar, bör ventillyftare bytas ut.


Relaterade artiklar