Hur man skriver ett grattis brev att hedra studenter

December 30

Hur man skriver ett grattis brev att hedra studenter


En gratulationsbrev är ett hänsynsfullt sätt att erkänna prestationer av en hederstudent. Skriva ett gratulationsbrev berömmer en elevs prestationer och inspirerar henne att hålla jämna steg med sin nuvarande nivå på arbetet. Efter några specifika riktlinjer kommer att hjälpa dig att skriva ett brev som hedrar elevernas prestationer och ger positiv förstärkning som uppmuntrar eleverna att arbeta hårt.

Instruktioner

• Planera för att skicka ditt brev strax efter äran studentens prestation. Avsluta brevet och skicka det i tid. Släpar på att skicka brevet gör gratulationer verkar mindre uppriktig.

• Skriv din adress i det övre högra hörnet av brevet. Om du skriver på uppdrag av elevens skola eller annan organisation, använda den adressen istället för din egen. Skriv studentens adress en rad under din adressbok, på vänster sida. Skriv datumet för skrivelsen två rader under studentens adress.

• Börja kroppen av brevet genom att förklara syftet med din skriva studenten. Referens studentens prestation direkt utan att vara vag. Till exempel kan du skriva "Jag vill framföra mina gratulationer på 4.0 GPA."

• Fortsätta brevet genom att ytterligare prisar studenten. Uttryck din godkännande av hennes prestationer och betydelse de innehar. Om så är lämpligt, inkludera din personliga erfarenheter. Relatera dem till elevens prestationer. Hålla längden av brevet till en sida.

• Avsluta brevet genom att upprepa din ursprungliga gratulationer. Lägg till en önskan om framtida framgång och lycka.

• Skriv in ditt stängning till punkt och pricka två linjer som kroppen. Använd en anmärkning som "bäst Wishes" eller "Yours Truly." Placera ett kommatecken efter anmärkningen.

• Skriv in ditt fullständiga namn fyra rader under stängning av brevet. Skriv din signatur ovanför ditt namn.


Relaterade artiklar