Vad är några idéer för att hjälpa mig att locka fler kunder i min skönhetssalong?

November 6I en ålder av e-handel, skönhetssalonger är bland de få återstående företag som behöver ha ett fysiskt, "tegel och murbruk" lokaler som kunderna kan besöka. Det är omöjligt att forma någons ögonbryn på nätet. Locka fler kunder kräver därför mycket riktade marknadsföringsaktiviteter, koncentrerad på att kommunicera med människor i närområdet. När du har lyckats få nya kunder i din salong, är det upp till den atmosfär du skapar och den tjänst som du ger för att hålla dem kommer tillbaka.

Öppettider

Försäkra dig om att du är öppen när kunderna vill behandlingar. Om du är öppen bara 9-5, är du omedelbart gör din salong oattraktivt för potentiella kunder som arbetar under dagen. Försök att utvidga dina öppettider på minst en dag. Med en avkopplande atmosfär och kanske några gratis juicer på erbjudandet, kommer nya kunder att vilja besöka din salong som en behandling efter-jobbet.

Erbjudanden och kuponger

Fresta nya kunder i salongen med rabattkuponger och erbjudanden, till exempel tre behandlingar till priset av två. Eller sätta ihop "bästa vän" eller "mor och dotter" paket, där två personer som bokar behandlingar samtidigt kan få dem till ett reducerat pris. Du kan distribuera kuponger genom att publicera broschyrer genom dörrarna till lokala hus, genom reklam dem i den lokala tidningen, eller genom att ge bort dem för personal i lokala företag.

Webbplats

Även om en skönhetssalong är en "tegel och murbruk" business, måste du ändå ha en online-närvaro som de flesta människor tycker varor och tjänster genom att söka efter dem på nätet. Utveckla en enkel men väl utformad webbplats och se till att du inkluderar "skönhetssalong" och ditt område bland dina sökord. Också skapa en sida på Google+ för ditt företag, och lista ditt företag i gratis online kataloger.

Hänvisningar

Dina befintliga kunder är de bästa möjliga reklam du kan ha för din kompetens och service - så använd dem. Lägg remiss kort på baksidan av tidsbeställningskort, och belöna stamkunder för att hänvisa nya kunder till dig. Till exempel, kan de tjäna extra bonuspoäng som går mot fria behandlingar eller skönhetsprodukter.

Facebook tävlingar

Din Facebook-sida kan vara ett sätt att locka nya kunder genom att kombinera remisser idén med kuponger och belöningar. Bjud in folk till "som" din sida, och delta i en tävling för en gratis makeover, kanske genom att be dem att skicka fotografier och förklara varför de skulle vilja ha en makeover. Till exempel, kan de ha en betydande födelsedag kommer upp, eller de kan ha en tuff tid och behöver lite jublande upp. Den resulterande makeover kan också göra en bra historia för lokala medier.


Relaterade artiklar