Användningsområden för Frimärken

December 24

Användningsområden för Frimärken


Frimärken finns att köpa via US Postal Service eller något rederi. Användningen av frimärkena varierar beroende på person och stämpeln. Individer kan utnyttja stämplar som de föredrar, såsom insamling eller hantverk.

Dekorativa Box

Gör en dekorativ låda med hjälp av en vanlig tenn, trä eller till och med kartong som bas. Välj frimärken för lådan och förbereda dem. För frimärken som är knutna till kuvert, blöt i vatten tills de skal gratis och sedan låta dem torka. Applicera ett adhesivmaterial till lådan med hjälp av en pensel och sedan försiktigt släta en stämpel över rutan, med början i botten av lådan lock. Rada upp nästa stämpeln så att den matchar fram till den första och släta ner. Komma runt locket och då kroppen av lådan på samma sätt. Om stämplarna är för stora för låda sidor, skär dem runt kanterna för att passa eller använd de stora stämplar för endast locket.

Samla

Samlare samlar både gamla och nya frimärken under olika förhållanden och stater. De flesta frimärken i en samling troligen inte har högt penningvärde, men det är lätt att samla frimärken genom att stämpeln av gamla brev. Vissa frimärken, särskilt gamla och sällsynta frimärken, är potentiellt värda tusentals dollar, särskilt om de är i gott skick. Samla in stämplar, kommer samlare ofta leta efter gamla frimärken eller frimärken som har mycket få exemplar. Villkoret för stämpeln, till exempel om det finns tårar, är en annan faktor att samla in.

Göra en bild

För konstnären kan frimärken fungera som inspiration. Artister kan bilda en mosaik av flera stämplar i olika färger eller göra ett collage av frimärkena. Till exempel, som en del av ett projekt, kan konstnärer sätta flera frimärken under samma tema samman för att bilda en bild collage, som att använda djur stämplar eller stämplar med fåglar och sätta dem i en ordning som bildar en bild av en fågel.

Stämpel Smycken

Frimärke smycken är ett annat alternativ för en frimärken. Smyckena varierar beroende på pjäsen. Till exempel kommer örhängen kräva två av samma eller en liknande stämpel för att göra ett matchande par. Frimärkena är placerade i ramar, som kan hittas flera former, såsom kvadrater, rundor eller ens trianglar eller hjärtat former. Om så är nödvändigt, är bilden kapas för att passa ramen. Ramarna är täckta med glas eller klar plast för att hålla stämpeln på plats.


Relaterade artiklar