Hudvård tips för öppna porer

May 31Stora eller öppna porer i ansiktet gör huden verkar grov eller skadade. Porer kan förbli öppna tillfälligt efter en varm dusch eller tvätta ansiktet med varmt vatten, eller så kan de alltid visas större i T-zonen och på kinderna. Att hitta rätt hudvård med mjuka produkter kan minska uppkomsten av stora eller öppna porer.

Cool Water

Din hud reagerar på värme och kyla. Bara tvätta ansiktet med kallt vatten kan minska uppkomsten av dina porer. Den svala temperaturen hjälper öppna porer i ansiktet för att stänga naturligt. Försök att använda kallt vatten för att tvätta ansiktet två gånger om dagen och alltid använda en ren handduk att torka.

Milda rengöringsmedel

Slip behandlingar och rengöringsmedel kan irritera huden med stora porer, orsakar svullnad. Använda mjuka rengöringsmedel dagligen långsamt hjälper öppna porer att stänga under rengöring av huden, vilket kommer att hjälpa dem att hålla stängt. Ansiktet ska tvättas med samma produkt varje morgon och varje kväll. Produkten bör vara försiktig nog att detta belopp användning inte torka ut huden.

Gentle Toner

Efter rengöring ditt ansikte, använder en toner för att stänga öppna porerna. Tonern måste vara mildare än en sammandragande om det används två gånger om dagen om du inte har mycket fet hud. Fet hud kan bidra till uppkomsten av porer genom igensättning dem. Användningen av en toner kommer att hjälpa till med detta problem också. Rose vatten är en vanlig mild toner som kommer att hjälpa stänga porerna på känslig hud.

Exfoliering

Regelbunden peeling, varannan vecka till exempel, hjälper till vid reduktionen av öppna porer genom att avlägsna döda hudceller från ytan av huden. När huden är exfolierad kommer det börja läka och regenerera friska celler på egen hand. Användningen av over-the-counter microdermabrasion produkter eller produkter som innehåller alfahydroxisyra gång varannan vecka är ett bra sätt att börja minska synligheten av porer. Om oönskade förändringar i huden uppträder såsom känslighet, ärrbildning eller rodnad, bör frekvensen av behandlingar reduceras till en gång i månaden eller stoppas. Om det verkar inte finnas någon effekt, kan microdermabrasion behandlingar användas så ofta som en gång i veckan.

Att hålla ansiktet rent

Kom ihåg att inte röra ditt ansikte ofta. Var noga med allt som berör känsliga områden i ditt ansikte är ren genom att torka med antibakteriella våtservetter (till exempel näsplattorna av solglasögon och inför din mobiltelefon).


Relaterade artiklar