Doftande sommarblommor

June 7

Doftande sommarblommor


Doftande somrar blommor fungerar mycket bra för att locka kolibrier och fjärilar till din trädgård. De flesta blommor har någon doft, trevlig eller inte, men vissa sorter bär underbara dofter genom gården och in i huset. Doftande sommarblommor finns som perenner eller ettåriga och morgon, dag, kväll eller natt mamelucker.

Perenner

Doftande perenner många inkluderar vissa typer av columbine, rölleka, krysantemum, Marguerite daisy, clematisvine, älgört, kaprifol vinstockar, pion, vägg blommor, trädgård flox, rosor och några pelargoner, enligt University of Vermont Extension kontor.

Annu

Doftande annueller kan inkludera söta alyssum, Angel trumpet, blommande tobak, söt sultan, horn-of-plenty nejlika, choklad kosmos, heliotrop, petunia och ringblomma. Deras dofter sträcker sig från vanilj till spice, citrus och vad som bara kan beskrivas som "parfymerade."

Kvälls- och natt Bloomers

Doftande sen kväll och natt-blommande blommor är mycket roligt på en uteplats eller däck eller under ett fönster, där de kommer att avnjutas hela natten. Moonflower, nattljus, nicotiana, 4:00 s och trädgård heliotrop erbjudande lugnande dofter i den lugna av kvällen. Jasmine släpper även sin doft på natten och sägs ha lugnande och afrodisiakum liknande egenskaper.

Morgon Mamelucker

Doftande morgonen bloomers vilja öppna tidigt för tidiga bina, men kommer att stänga upp strax efter solen börjar skina på sina kronblad. De stänger för dagen och är inte särskilt prålig igen förrän nästa morgon anländer. Morgonen härligheter är en mycket vanlig morgon blunder. De kan växa en mur av vinstockar som kan skugga en veranda hela sommaren lång.

Stinkande blommor

Stinky blommor förtjänar nämnas, eftersom de är definitivt vädrade. I själva verket, om du stöter på dessa blommor när de blommar, kommer du att letat överallt efter ett dött djur eller en påse med skräp som har lämnats att ruttna. Liket blomma och sjöstjärnor blommor både luktar ruttna kött och, trots att de är vackra, de är inte ofta väljs för blomsterträdgårdar.

Tips

Marigold är en vanlig doftande sommarblomma som sägs avskräcka växtparasitiska nematoder och har använts i hundratals år för detta ändamål i Indien, enligt University of Florida förlängningkontoret.

Överväganden

Angel trumpet är doftande och vackra, men giftiga för husdjur och barn vid förtäring. Doftande blommor attraherar inte bara kolibrier och vackra fjärilar, men också locka en stor mängd svidande bin. Doftande blommor bör inte planteras bredvid ett barns lekplats.


Relaterade artiklar