Jobb för barn under 10

September 6

Jobb för barn under 10


Arbetet kan vara en positiv erfarenhet för barn 10 och under. Det är aldrig för tidigt att börja undervisa barnen värdet av att tjäna pengar. Officiella jobb i arbetskraften är uteslutet, eftersom federal lag sätter 14 som minimiålder för anställning. Men det finns hushållssysslor och trädgårdsarbete som barn 10 år eller yngre kan utföra för att hjälpa dem att utveckla ansvar och arbetsmoral.

Hushållssysslor

Hushållssysslor kan vara en Moneymaker för yngre barn. Damning, svepande, diska, och vika tvätten är några sysslor för unga barn. Om arbetet utförs i hemmet, eller en granne, mängden lön bör avtalas i förväg. Innan du försöker annat arbete, sysslor är en bra utgångspunkt för att lära barn om arbete och prioriteringar.

Pet Sitting

Pet sitter är ett roligt jobb alternativ. Vet en djurägare gå ut ur staden? Barn med sällskapsdjur erfarenhet kan använda sina kunskaper för att ta hand om djur, medan sällskapsdjur föräldern är borta. Utfodring, leka med, och rensa upp efter husdjur lär barnen om hur du sköter levande varelser. Föräldrarnas tillsyn bör alltid iakttas när barnen vårdar husdjur - för säkerheten för barnet och husdjur.

Handledning

Äldre barn med starka färdigheter i matematik, engelska, vetenskap, eller andra ämnen gör stora handledare för kollegor och yngre barn. Handledning inte bara hjälper en kämpande student, det stärker barnets handledare kompetens och bygger förtroende. Barnen kan handleda syskon eller andra barn i grannskapet. Om handledning betalas, bör priset avtalas mellan föräldrar innan arbetet påbörjas och bör delas in i halvtimmes eller timme.

Gör Kort

Ha en kreativ konstnär i familjen? Barnen kan göra och sälja gratulationskort för alla tillfällen genom att använda enkla leveranser. Kritor, markörer, glitter och lim blandas med ett meddelande för ett speciellt tillfälle skapar underbara gratulationskort. Barn kan sälja dem till vänner, grannar och familj, eller med en förälder hjälp, marknadsföra dem till lokala företag såsom läkarens kontor och vårdhem.

Wrap Gåvor

Barn som älskar att slå paket med vackra papper och rosetter kan tjäna lite pengar att använda sin skicklighet som ett jobb. Inslagning paket är en årslång verksamhet, inklusive alla tillfällen från födelsedagar och helgdagar till bröllop och baby shower gifts. Be kunderna att släppa av gåvor för inslagning och hjälpa barnet att leverera slutprodukten innan tillfället.

Shovelling och Raking

Shovelling och kratta är stora jobb för barn som älskar att jobba utomhus. Ta bort snö på vintern och kratta löv på hösten ge barnen erfarenhet med ansvar och upprätthålla egendom. Ofta äldre grannar och personer med funktionshinder behöver hjälp med dessa uppgifter året runt. När jobbet är färdigt barn, en känsla av prestation för deras hårda arbete. Barn under 10 är för ung för att använda gräsklippare klippa gräs.

Trädgårdsarbete

Trädgårdsarbete är ett bra jobb för barn i nästan alla åldrar. Trädgårdsarbete kan inkludera ogräsrensning, plantering frön, vattna och plocka frukt och grönsaker. Med hjälp av en förälder, kan barnen skapa avtal med kunder med uppgifter om frekvensen av omsorg och de särskilda uppgifter som skall slutföras runt på gården.


Relaterade artiklar