Hur man bygger en fisk Cage

January 12Cage kultur av fisk kan vara ett billigt och enkelt sätt att odla mat för din familj. Denna metod för jordbruk, dock innebära utmaningar, bland annat att fly fisk, sjukdomsutbrott och hög känslighet för tjuvjakt och vandalism. Några av de fiskar som kan odlas och skördas inkluderar lax, öring och gös. Burar kan vara sfärisk, kub, kubisk eller cylindrisk. Välj en storlek baseras på hur många fiskar du vill höja. I de tidiga stadierna, är det lättare att bygga en liten bur, eftersom den kräver mindre material och är enklare att underhålla.

Instruktioner

• Välj en plats i din damm där du skulle vilja bygga en fisk bur. Dammen skall vara åtminstone en yta tunnland i storlek och bör ha ett djup av åtminstone åtta fot i en tredjedel till hälften av dammens yta. Resten av dammen kan vara fyra fot djupt eller mindre. Vattennivåerna i dammen bör inte variera mer än 1 eller 2 fötter i sommar. För varje yta tunnland dammen är i storlek, bör det inte finnas mer än 10 hektar av vattendelare. Boskap bör inte ha direkt tillgång till vatten. Det bör inte finnas några kroniska problem från vattenlevande ogräs eller avrinning från rad grödor eller boskapsfeedlots. Vattendelaren bör bevuxen att förhindra igenslamning.

• Skär bågarna med en bågfil och limma ihop dem.

• Gör buren väggen genom att skära 18-fot bit av plastnät på 10 fot, 4 tum märke. Placera två beslag under resterande del av mesh och trimma runt utsidan av bågarna med sax.

• Placera en av bågarna överst hel rad av nätet. Låt buren väggen lappn sig med cirka 4 inches. Knyt bågen till buren väggen med 6 till 8 av buntband.

• Använd 1/8-tums nylonrep att snöra den översta raden med en mask till bågen, hoppa varannan mellanslag för att bilda en ring. Gör en säker start knut och ta slack när ringen är klar. Knyt en säker knut runt ringen.

• Lace ner överlappningen (söm) på en kant eller andra med en annan bit av rep, hoppa varannan utrymmen och avlägsna slack. Knyta en knut i botten och spetsar den andra kanten av överlappningen. Överlappningen måste vara plan och har inga luckor, veck eller slack genom vilken fisk kan fly.

• Stäng buren över. Säkra en andra bågen inuti toppen hel rad av utrymmen med några buntband. Placera bottenstycket av 38-tums diameter mesh över öppningen. Snöra buren väggen, tunnband, och botten, lämnar inga luckor. För att snöra lättare, prova med en annan person inne i buren för att skicka repet tillbaka till utsidan efter varje stygn. Du kan också placera buren på tre stolar att höja den för enklare snörning.

• Gör locket genom snörning den andra 38-tums mesh till den slutliga bågen, hoppa två utrymmen mellan stygn. Stock buren med fisk. Bind locket till toppen av buren med korta bitar av rep. Ge skugga för fisken genom att fästa säckväv eller annat lätt material till locket.

• Fäst 1/8-tums mesh inuti den övre öppningen av buren med buntband för att göra en matningsring. Fäst på toppen och botten av ringen till buren väggen med buntband.

• Knyt fyra tomma en gallon blek kannor på utsidan av buren väggen med buntband så att toppen av buren stiger cirka 4 inches ovanför vattenytan. Gör några hål i botten ring med en kniv eller något annat vasst föremål, så det fylls med vatten och stabiliserar buren.

• Placera buren i vattnet, så att sidan med de fyra tomma 1-gallon bleknings kannor är på toppen.


Relaterade artiklar