Hur konverterar jag en IDE DVD-brännare till en SATA DVD-brännare?

August 9

Hur konverterar jag en IDE DVD-brännare till en SATA DVD-brännare?


Om du har köpt en ny dator någon gång efter 2005, är det troligt att det använder Serial-ATA (SATA) anslutningar för alla sina interna enheter, inklusive hårddiskar och optiska enheter som DVD-brännare. Medan SATA-anslutningar är snabbare, detta inte hjälper mycket om du har en äldre IDE-DVD-brännare du vill använda. Med hjälp av en enkel adapter kan du installera din IDE DVD-brännare i din SATA datorn minimalt krångel. Tänk på att alla stationära datorer är olika, så se bruksanvisningen för specifika instruktioner om hur du öppnar din dator.

Instruktioner

• Köp en IDE till SATA optisk enhet adapter. Flera webbutiker säljer dessa adaptrar för mellan £ 6 och £ 13 (se Resurser).

• Stäng av din dator och koppla bort alla kringutrustning. Koppla bort strömsladden från skrivbordet. Ställ ditt torn på ett stort bord eller skrivbord.

• Ta bort sidopanelen på ditt torn. Typiskt kommer det att finnas ett par skruvar längs den bakre panelen som måste lossas. Du kan sedan dra sidopanelen mot datorns baksida och ta bort den. Ta bort frontpanelen på ditt torn också. Se din bruksanvisning för särskilda anvisningar.

• Bifoga en elektrohandledsband till handleden. Anslut den andra änden till metallram ditt torn. Detta kommer att hålla dig jordad och förhindra statisk elektricitet från att skada din dator.

• Anslut IDE-till-SATA-adaptern på baksidan av din DVD-brännare. Om du är osäker på vilken sida ska anslutas till enheten, har IDE-gränssnittet 40 olika stift. Kontrollera att både IDE och strömförsörjning gränssnitt är ordentligt anslutna.

• Skjut din DVD-brännare i en öppen optisk enhet port i ditt torn. Optisk enhet hamnar är 5,25 inches över, så leta efter de största hamnarna. De kommer vanligen att vara på framsidan av ditt torn, mot toppen. Beroende på din dator, kan du behöva skruva fast enheten på plats. Använd en stjärnskruvmejsel och skruvarna som medföljer din brännare för att låsa den på plats. Nyare datorer använder vanligtvis en skruvfri låsmekanism. Skjut bara brännaren mot datorns framsida tills flikarna klickar på plats.

• Anslut en strömkabel från datorns nätaggregat till strömkabeladaptern som medföljer IDE till SATA-adapter. När du har gjort det, anslut den vita 4-pin Molex kontakten på din makt kabeladapter till strömingången på din DVD-brännare.

• Anslut en SATA-kabel från en öppen SATA-port på moderkortet till SATA-porten på adaptern. En SATA-kabel typiskt medföljer adaptern.

• Sätt ihop datorn och slå på den. När ditt operativsystem belastningar, bör det känna igen din enhet. Om den inte gör det, kan du behöva ladda ner drivrutiner för enheten. Förare kommer att finnas tillgängliga på webbplatsen för din DVD-brännarens tillverkare.


Relaterade artiklar