Hur man gör en Crinoline kjol

November 10

Hur man gör en Crinoline kjol


Krinoliner traditionellt bärs under full kjolar klänningar och full kjolar att lägga fyllighet och bibehålla den övergripande formen av klänning eller kjol under dagen eller kvällen. De flesta av oss tänker på 1950-talsstil klänningar när vi tänker på krinoliner; men de har blivit en trendig post att bära på egen hand nu. Oavsett om du behöver en krinolin för under en festklänning eller över leggings, kan du göra det själv anpassa grundläggande instruktioner för att få det utseende du vill.

Instruktioner

• Mät dina höfter på det bredaste stället. Använda mjuka satin eller bomull, skära en linning två gånger denna mätning med 8 till 10 inches bred. De flesta av oss kommer att behöva skära två stycken, vardera hela höften mätning. Finish skära tygkanterna med en overlockmaskin eller sicksack. Sy linningen på varje sida. Vik detta på mitten, avigsidorna mot varandra och sy 1 1/4-tums bort från den vikta kanten, vilket ger en 2-tums öppning för tråd elastisk.

• Klipp din tyll i långa remsor. Bredden på dessa remsor beror på den totala önskade längden av krinolin, men 6 till 10 inches fungerar för de flesta krinoliner. Du kommer att skapa två stora slingor av tyll eller nät falsning som behövs, räta mot räta. Slingan för det nedre lagret bör vara ungefär dubbelt så lång som den för den övre gruppen i krinolin.

• Sy två rader med tråckelstygn, med hjälp av din symaskin längsta stygnlängd. En rad bör vara ungefär 1/4 tum från kanten och den andra 3/8 till 1/2 tum. Ta bottenundertrådarna i varje rad av sömnad och dra försiktigt för att samla tyll eller nät. Gå långsamt och försiktigt för att undvika att bryta trådar. Förstärk dina rynkor med sicksack sömmar. Du kan också använda en sammankomst eller rynk- fot om så önskas. Nåla fast första steget ordentligt i linningen och sy på plats när du syr en krinolin.

• Upprepa samlingsprocess för den andra delen och sy på plats på botten av den första nivån. Du kommer att behöva samla tyll ganska tätt för detta skikt av krinolin. För ytterligare fyllighet, använd två lager av nät för denna process, samla ihop dem och sy på plats. Stärka sömmen med en stram sicksack.

• Stitch sidenband eller snedremsor runt den nedre kanten av krinolin. Detta är valfritt, men kommer att förhindra strumpor hakar och obehag. Skär elastisk 1 till 3 inches kortare än din midjemått och tråd genom midjan höljet. Sy elastiska ihop ändarna och avsluta öppningen i höljet.


Relaterade artiklar