När ska Plantera en freds Lily

October 15

När ska Plantera en freds Lily


Även Fredskalla bäst planterade på våren eller sommaren medan anläggningen är aktivt växande, att veta exakt när freden behöver lily vara planterade är avgörande och beror på att betala uppmärksamhet till anläggningen. Omplanteringen är en traumatisk upplevelse för Fredskalla och bör endast ske när det är absolut nödvändigt.

Långsam tillväxt

Om den normala tillväxten har avtagit dramatiskt, kan Fredskalla behöva planterade. Även om långsam tillväxt är normalt medan fred lily är vilande under vintermånaderna minskade markant tillväxt under våren och sommaren kan tyda på att Fredskalla är potten bunden, särskilt om anläggningen befruktas regelbundet.

Synliga Rötter

En kruka bundna fred lilja kommer ofta visa rötter som växer på den ovanpå marken. När potten lyfts, kan små vita rötter ses växer genom dräneringshålet i botten av krukan. Ibland kan det verka som om anläggningen har en boll av snäva rötter och väldigt lite planteringsjord. När detta händer, rötterna är ofta i en hård klump som lätt kan lyftas från potten. Om Fredskalla inte planterade, kan rötterna så småningom expandera och spricka potten.

Svårighetsgrad Vattning

När vattnet rinner rakt igenom potten utan dämpa krukväxtjord, lilja är freds potten bunden och redo att planterade. Även om jorden vattnas ofta förblir planteringsjord torr. Ofta vattnet kommer bara sitta ovanpå marken utan att absorbera i marken Som ett resultat, rötter freden har liljan ingen tillgång till vatten.

Trångt Pot

Ibland Fredskalla kan vara friska, men anläggningen kommer att se bättre och bli friskare i en mindre trångt pott. Detta sker ofta om Fredskalla planteras i en behållare med andra växter. Omplanteringen kan också vara i sin ordning om Fredskalla har vuxit så stort att potten ser i proportion, eller om anläggningen är topptyngda och behöver en bredare, tyngre potten för att förhindra att den välter.


Relaterade artiklar