Snabbast växande Trädgård Grönsaker

August 5

Snabbast växande Trädgård Grönsaker


Plantering din egen trädgård är en tillfredsställande aktivitet, i synnerhet när växterna börjar gro och mogna snabbt. Grönsaker som gröna bladgrönsaker, zucchini och rädisor växer mycket snabbt och kan vara på middagsbordet inom en månad eller två. Bara begrava frön, dock inte kommer att räcka. Fröna måste planteras på rätt sätt, under rätt växtsäsongen, och omsorgsfullt underhållas för att ge en perfekt skörd. Växande gånger beror också på klimat och markkvalitet.

3 till 4 veckor

De snabbast växande grönsaker tar från tre till fyra veckor från plantering till skörd. Dessa grönsaker inkluderar sockermajs, gurkor och sommar squash såsom zucchini och Crookneck. De behöver måttligt gödslad jord och full sol för att växa ordentligt. Vatten på morgonen för att förhindra avdunstning under varm dag. Dessa grönsaker behöver ofta avverkning för att hålla dem friska och produktiva. Sommar squash också måste skördas strax före förfallodagen för att det ska vara ätbart. Ett bra sätt att säkerställa detta är att välja squash runt sex till åtta veckor märket.

5-7 veckor

Vissa grönsaker är redo för skörd 06:55 veckor efter plantering. Sallad av alla slag växer till mognad cirka 50 dagar efter planteringen. För sallad, inte plantera alla frön på en gång. Istället stagger plantering så att sallat är tillgänglig konsekvent över en tidsperiod. Andra grönsaker som är redo att plockas vid denna tid är broccoli, brysselkål, kål, blomkål och tomater. Dessa grönsaker behöver full sol och bördig jord. Mycket varma temperaturer kan vissna plantorna, så se till att vattna blommorna regelbundet och hålla jorden fuktig men inte blöt.

6 till 8 veckor

Till skillnad från bladgrönsaker, paprika och aubergine växer bra i mycket höga temperaturer och är vanligtvis redo för skörd sex till åtta veckor efter plantering. Det är bäst att börja dessa frön i små behållare och transplantera dem till bördig jord med kompost i trädgården när vädret börjar bli varmt.


Relaterade artiklar