Hur ta hand om en anthurium krukväxt

April 10

Hur ta hand om en anthurium krukväxt


Ingenting säger "tropiska" ganska precis anthurium blommor. Även den mest odlade anthurium är rött, det finns sorter som blommar i grönt, rosa och vitt. Den vaxartade, färgstarka delen av Anthurium kallas en spathe, blommorna uppe längs spadix, som skjuter ut från spathe. Native till den tropiska regnskogen, anthuriums gör förvånansvärt bra i hemmet.

Instruktioner

• Placera anthurium i den ljusaste platsen i huset. Även om direkt solljus kommer att skada anläggningen, kommer ljus, filtrerad solljus hjälpa den blomstra. Det kräver också lufttemperaturer mellan 20,5 och 24 grader C (60 till 75F).

• Stick Fingret 5 cm (2 tum) i marken i anthurium potten. Om jorden är torr, vattna plantan tills vattnet rinner ut ur botten av krukan. Låt jorden torka ut till 7,5 cm (3 tum) i vintern.

• Rengör anthurium lövverk med en mjuk trasa. Damm lockar skadedjur, så en torka månad kommer att gå långt i att hålla anthurium frisk. Avbryt gödsel på vintern och börjar igen när vädret blir varmare under våren.

• Mata anthurium med en 15-30-15 gödselmedel en gång i månaden. Späd gödselmedlet till halva dosen som anges på etiketten.

• Rensa bort döda blommor genom att klippa stjälkarna till marken.

• Behandla anthurium för anthracnos, en vanlig svampsjukdom, om spadix blir svart. Du kommer att behöva använda en fungicid jorddränk, märkt för styrning av antraknos. Applicera fungicid enligt paket riktningar.


Relaterade artiklar