Hur man ger en nyfödd valp inblåsningar och HLR

July 26

Hur man ger en nyfödd valp inblåsningar och HLR


Din gravid hund beror vilken dag som helst nu, och du ser fram emot att ha en kull nyfödda valpar i familjen. Efter samråd med din veterinär, inser du hund arbete skiljer sig mycket från mänsklig arbetskraft, och du orolig att något kommer att gå fel med en av valparna. Att lära sig att ge HLR och rädda andetag för nyfödda kan befria dig från ångest du kan uppleva om en av valparna inte andas på egen hand efter födseln.

Instruktioner

• Placera unbreathing valp på en ren handduk och bifoga hela hans kropp, inklusive handduk, i dina händer med handflatorna och fingrar vidrör. Håll huvudet och nacken stabil mellan fingrarna och tummen.

• Sväng valp flera gånger mellan benen med hjälp av hela längden på dina armar för att ge centrifugalkraft. Denna rörelse krafter vätska i valpens lungor upp och ut till hans mun och näsa.

• Sug vätska ur valpens näsa och mun med hjälp av en glödlampa spruta och börja gnugga valpen kraftigt med handduken för att stimulera andningen.

• Täta dina läppar över valpens näsa och mun och ge 02:58 små puffar av luft för att blåsa hans lungor. Pumpa bröstet bara för att mängden av en normal frisk luft för valpen.

• Känn valpens bröstkorgen mellan fingrarna för att hitta ett hjärtslag. Om hjärtat inte slår, komprimera bröstet bakom valpens böjd armbåge mellan tummen och pekfingret ungefär två till tre gånger per sekund, valpen normala hjärtfrekvens.

• Ge ytterligare två till tre andetag var 15 till 20 sekunder och kontrollera om ett hjärtslag efter varje minut.

• Alternativ hjärtkompressioner och inblåsningar tills du känner ett pulsslag och valpen börjar andas på egen hand. Vid denna punkt, kommer det nyfödda textbaserat och börja "rosa upp" --- färgen på hans hud, mun och öron kommer att vända ljust rosa från det cirkulerande blodet och syre i dess kropp.


Relaterade artiklar