Hur man upptäcker en lyssnande enhet

March 21

Hur man upptäcker en lyssnande enhet


Vem som helst kan avlyssna din konversation med en enkel avlyssnings enhet som kan passa in i handflatan eller förklädd till något så oskyldigt såg ut som en knapp eller nallebjörn. Om du misstänker att någon lyssnar på dina konversationer, kan du köpa en radiofrekvensdetektor som hjälper dig att hitta en bugg. Det fungerar genom att sniffa ut de vanligaste frekvenserna för buggar och kontroll för att se om någon sänder omkring dig.

Instruktioner

• Köp en radiofrekvens (RF) skanning bugg detektor. Du kan köpa dem online på de flesta spion och prylbutiker. Dessa enheter är i stånd att detektera både ljud- och videosändningar från trådbundna och trådlösa buggar. De finns i en mängd olika former och storlekar. Vissa är liten nog att rymmas på en nyckelring, medan andra kommer i en liten portfölj. Från och med 2010 de varierar i pris från £ 65 till £ 390, beroende på märke och modell.

• Skanna ditt hem eller kontor med RF scanner. Bara flytta runt det område som du tror har en lyssnande enhet. Om felet detektorn hittar något, kommer det att avge ett pipljud och en röd lampa blinkar. Ju närmare den kommer till felet, desto snabbare kommer det att pipa. Om du hittar ett fel, ta bort den och se till att ta bort batteriet så att den inte längre kan sända.

• Ställ in skannern för att passa dina behov. De flesta skannrar är inställda att detektera mellan 1-6 GHz, som är den gemensamma frekvensen som sänder kommunikationsanordningar. Dock kan vissa scannrar ställas in för att skanna högre eller lägre frekvenser. Du kan också välja att ställa in detektorn till en tyst vibrera läge så att människor som lyssnar på dig inte larmas till skannern.


Relaterade artiklar