Vilka raser av hundar har sporrar?

July 31Dew klorna på hundar är placerade på insidan av varje framben. De är den första av fem siffror som förekommer naturligt i alla hund raser framtassarna. Vissa hundar har rudimentära sporrar på bakbenen också, men dessa är inte vanliga och inte heller en faktisk benstrukturen av benet och foten. Ofta uppfödare har dagg klorna bort. Detta förfarande sker mycket tidigt i en valp liv av en veterinär. Vissa hundar kan också skada deras dagg klorna senare i livet och måste få dem avlägsnas kirurgiskt.

Dew klor på frambenet

Hundar har fem siffror på frambenet som är numrerade ett till fem medialt till lateralt, det vill säga inifrån och ut benet. Den första siffran är den dewclaw och det är funktionell i alla raser. Även om det inte har större status i promenader eller dagligt bruk, är dagg klo tillhandahålls av muskler som roterar siffran och nerver.

Bakre Dew Claws

Medan de flesta bakre dagg klorna är vestigial struktur, det vill säga inte serverar ett funktionellt syfte, det finns ett par av raser som bakre dagg klorna är standard. Stora Pyrenees hundar, stora vita hundar från bergsområden, är ofta födda med bakre dagg klorna som är Briards. Dubbla bakre dagg klorna, som kallas polydactylism, är inte ovanligt att någon ras.

Dagg Klo Borttagande

Liksom svanskupering, har dagg klo borttagning kompletteras med en erfaren veterinär i början av en valp liv. Borttagning av dagg klorna på 3 till 5 dagars ålder ger en ren borttagning med liten blödning och sänkt risk för komplikationer och borttagning.

Dagg Claw Skada

Hundar fånga ofta en övervuxen dagg klo spik under lek och riva en del av dagg klo från foten. Detta sker både med dagg klorna på de främre och bakre ben. Ha en hund med en dagg klo skadan av en veterinär för att avgöra är klo kräver kirurgiskt avlägsnande. Dessa procedurer kräver ofta bedövning och smärtlindring.


Relaterade artiklar