Fördelar och nackdelar med trådlöst LAN

July 3

Fördelar och nackdelar med trådlöst LAN


Trådlösa LAN (lokala nätverk) använder 802.11 specifikationer som anges av Institutet för elektriska och elektroniska Engineers (IEEE). Både dagliga hemanvändare och professionella företag använder den trådlösa tekniken när du ansluter till Internet för att göra det enklare och lättare än andra former av nätverkande. Trådlös hårdvara teknik gör erbjuda fördelar, såsom sändningen-SSID (säker Set Identifier) ​​alternativet, som maskerar ett trådlöst nätverk för utomstående, men det finns tydliga nackdelar med att använda denna typ av infrastruktur samt.

Rörlighet

Trådlösa nätverk tillåter större rörlighet än andra typer av infrastruktur Internet såsom trådbundna nätverk. Trådlösa nätverk kräver ingen fysisk anslutning från varje dator till nätverkets resurser, vilket innebär att anslutningstrådar inte behöver överföras när du flyttar en arbetsstation. Rörligheten faktorn gör att en dator för att få tillgång till Internet överallt där en trådlös signal är närvarande i stället för att oroa om att hitta en fysisk vägganslutningen. Detta ger en fördel för både hem Internetanvändare och många proffs som använder mobila enheter, såsom hälso- och sjukvårdspersonal och lager kontorister.

Kostnadsbesparingar

Trådlösa nätverk erbjuder kostnadsbesparingar i form av installation och övergripande underhåll av nätet. Trådlösa nätverk kommunicerar via radiofrekvenser i stället för genom fysiska anslutningar, vilket innebär att dryga kostnader för att utvidga ledningar och utanför Internet linjer inte uppkommer för ett trådlöst nätverk. I stället kan ett virtuellt privat nätverk (VPN) användas för att undvika fysiska byggnad-till-byggnad anslutningar. För underhållskostnader, trådlösa nätverk sparar pengar som traditionellt används för att reparera kablar mellan nätverket och enskilda datorer.

Tillförlitlighet

Teknik som används för att konstruera trådlösa LAN ger tillförlitlighet för användare i termer av konstant Internet-anslutning. Eftersom inte så mycket kabel och tråd används trådlösa nätverk spara driftstopp och reparationstiden som traditionellt är involverade i att reparera felaktiga kablar och anslutningar som behöver bytas ut. Använda färre kablar innebär också att det är mindre chans för oavsiktlig skada tråd, vilket ökar tillförlitligheten hos ett trådlöst LAN.

Säkerhet

Säkerhetsfrågor innebär både fördelar och nackdelar för ett trådlöst nätverk. Nätverk som använder trådlös teknik har fler chanser för säkerhetsöverträdelser. Trådlösa nätverk använder radiofrekvenser för att kommunicera, som presenterar en sårbarhet för någon utomstående inkräktare som vill hitta och hacka nätverket. Dessutom ökar trådlösa åtkomstpunkter i nätverket ökar också antalet ingångar du måste komma ihåg att skydda med brandväggar och andra säkerhetsprogram. Å andra sidan, Wi-Fi Protected Access (WPA) teknik starka krypteringsalgoritmer för att säkra trådlösa nätverk.

Intervall

Teknik som används i trådlösa LAN infrastruktur erbjuder typiskt signal sträcker sig endast upp till ett par hundra fot. Detta ger en fördel till hemanvändare som bara en åtkomstpunkt behövs. Dock måste större trådlösa nätverk, såsom de i kontor och företag, spendera pengar på att lägga till fler åtkomstpunkter som trådlösa routrar och repeaters. Under denna process, är installationskostnaderna uppkommit, samt säkerhetskostnader för att skydda trådlösa åtkomstpunkter.


Relaterade artiklar