Hur får man en jämn tunga

September 2

Hur får man en jämn tunga


En frisk människa tunga verkar ojämn och rosa färg. Det är möjligt att ha en smidig tunga, men när din hälsa börjar avta. Du kan få en smidig tunga från en brist på vitamin B12 eller anemi. Om du märker att din tunga har fått smidig, tala med en läkare så att den bakomliggande orsaken kan åtgärdas.

Instruktioner

• Skaffa en brist på vitamin B12 genom att dricka alkohol på en regelbunden basis, eller som lider av alkoholism. För mycket alkohol kommer att sänka B12 nivåer i kroppen, vilket leder till en brist på vitamin.

• Vägra att äta livsmedel som innehåller hälsosamma mängder av vitamin B12, som nötkött, kyckling, fisk och ägg, och en mängd olika mjölkprodukter.

• lider av en sjukdom, såsom Crohns sjukdom, celiaki eller anemi, som hindrar upptaget av vitaminer och mineraler i din kropp. När du har något av dessa villkor, kan du äta mat rik på vitamin B12, men ändå inte absorbera den mängd som din kropp behöver.

• Consume antacid läkemedel under en längre tidsperiod. Om du gör det kan leda till en minskning av kroppens vitamin B12 nivåer, vilket resulterar i en jämn tunga.


Relaterade artiklar