Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare

March 3

Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare


Potatis börjar växa när stöd i vatten, utveckla synliga rötter, vilket gör dem användbara som en bra lektion för barn på hur växterna växer. Vinrankan växer bra för ett par veckor, med stöd av de näringsämnen i utsädespotatis. När de näringsämnen i potatisen är uttömda, dör vinstockar, såvida potatisen planteras i jord eller flyttas till ett hydroponiska system.

Instruktioner

• Välj en utsädespotatis med ögonen börjar gro.

• Sätt tandpetare i potatisen på sidorna, ungefär en tredjedel från toppen. Botten och största delen ska innehålla de flesta, men inte alla ögon.

• Häng upp potatisen i ett glas eller burk, med stöd av tandpetare. Den övre delen av potatisen bör vara över toppen av glas, med de flesta av ögonen nedåt.

• Fyll ett glas med vatten och placera den i ett soligt fönster. Håll glaset fylls. Inom några veckor, rötter växer i vattnet, och en vinstock växer från den torra delen av potatis.

• Transplantation vinstockar i en pott när det växer. Välj en kruka med god dränering fylld med steril planteringsjord. Ta bort tandpetare och placera hela potatisen under markytan. Håll vinstockar ovanför marken linjen. Vattna plantan regelbundet men låt inte jorden att stanna våt.


Relaterade artiklar