Hur att knäcka paranötter

April 21

Hur att knäcka paranötter


Paranötter växa i hårda skida (kallade Castaña baljorna) från omkring 10 till 25 individuella muttrar, vilka var och en sedan inneslutna i sin egen skal. En Brasilien mutter kan knäckas; du måste bara veta sin soft spot. Paranötter växer bara i Amazonas regnskog, och de innehåller näringsämnen och mineraler viktiga för hälsan. För att få dessa förmåner, måste du antingen köpa redan skalade och rostade paranötter i butiken, eller prova mer romantiskt sätt: knäcka dem själv. Det bästa sättet att knäcka en nöt Brasilien beror på de verktyg du har för att utföra uppgiften.

Instruktioner

• Blötlägg det: det bästa sättet att börja Brasilien mutter sprickbildning erfarenhet är att få muttrarna våt. Blötläggning skalet gör det möjligt att mjukna något; Men tar tid ordentlig blötläggning. Placera muttrarna i en skål täckt med kallt vatten och låt vila över natten eller i minst 12 timmar. För snabbare resultat, koka eller mikrovågsugn vattnet (med muttrarna) och låt vila i tre timmar. Detta gör beskjutningen processen mycket enklare oavsett verktyget.

• Frys eller baka det: som ett alternativ till blötläggning, frysning eller bakning muttrarna kan vara effektiva i att skalen spröda, därför något lättare att knäcka. Bakning: 15 min vid 350F (175C). Frysning: sex timmar.

• Spricka den med en nötknäppare. Muttern skalet kommer att vara något mjuk efter blötläggning. Med användning av en nötknäckare med kraft klämma av (eller åtminstone split) en ände av muttern. När den har öppnats, använda fingrarna för att dra av skalet.


Relaterade artiklar