Hur man odlar meloner vertikalt

February 24Meloner är en välsmakande Förutom en bakgård trädgård, men melon vinstockar tar upp en hel del utrymme. I en liten trädgård, bara två eller tre melon vinstockar kunde överskridande hela området. En lösning på växande meloner i små utrymmen är att odla dem vertikalt på ledningar eller på en spaljé. Trellised meloner kan även odlas i behållare på en uteplats eller balkong. Att bygga en robust spaljé att stödja melon vinstockar och frukt tar lite tid, men det är väl värt ansträngningen.

Instruktioner

• Beräkna längden på spaljé du behöver. Melon växter behöver vara placerade 2 fot från varandra, så att växa fyra melon växter du behöver 6 fötter spaljé. Markera platsen för din spaljé i trädgården med hjälp av pinnar. Du kommer att behöva en stödpelare var 3 fötter, plus en post för varje ände, så till exempel, för 6 fötter spaljé du skulle behöva tre inlägg.

• Kör stolparna i marken minst 1 fot djup med en hammare eller klubba. Se till stolparna är fast inbäddade och kommer att kunna uppbära vikten av de växter och frukt. Om du har ljus, sandjord kan du behöva köra stolparna längre in i marken.

• Kör en längd av galvaniserad tråd från marken, 3 meters avstånd från den ena änden post, längst upp i varje inlägg, och tillbaka ner till marken 3 meters avstånd från den andra änden efter. Förankra ändarna av kabeln till marken med starka metall eller plast pinnar såsom tältpinnar.

• Klipp till en bit stängsel längden på din spaljé. Häftning stängslet till stödstolpar så att botten hos stängslet är en eller två inches ovanför nivån av marken. Använd minst en stapelvara varje fot. Det spelar ingen roll om den stängsel inte når till toppen av stödstolpar, eller är lite högre än de stödstolpar. Om stängslet är mer än 6 inches längre än stödstolpar, trimma ner även med toppviran.

• Plantera meloner längs basen av spaljé 2 fötterna isär. Vattna regelbundet under torra perioder. Vissa sorter av melon växter kommer hålla fast vid stängsel på egen hand. Andra kommer att behöva vara löst knuten i intervaller med växt band.

• Stödja frukterna genom att placera varje utvecklings melon i en plast nätpåse (såsom typ löken säljs i) och binda påsen till spaljé "toppviran. Kontrollera frukt regelbundet för att säkerställa att det inte var större än sin väska, och byt påsen vid behov.


Relaterade artiklar