Orsaker till HD Twin Cam motorljud

June 26

Orsaker till HD Twin Cam motorljud


En Twin Cam motorn har två kamaxlar --- vanligtvis dubbla överliggande kammar. Kamaxeln är den del av en bil eller motorcykel motor som driver inlopps- och avgasventiler. Ett fordon med en dubbel kam motorn har en kamaxel som styr motorns inloppsventil och en separat en manövrering av avgasventilen. Harley-Davidson (HD) motorcyklar är utrustade med dessa typer av motorer, och ibland, ryttare rapporterar motorljud. Dessa ljud kan bero på flera möjliga orsaker.

Slitna Cam Chain Tensioner

En kam spännare, som namnet antyder, justerar spänningen på motorns cam kedja. När spänn behöver bytas, kan kammen kedjan blir slak och börja föra oväsen. Kedjespännaren verktyg på marknaden gör att du kan justera Harley-Davidson cam kedjan manuellt. Om bruset kvarstår dock, kan det innebära att kammen kedjan själv har blivit sliten och behöver bytas ut.

Slitna kamdrev

Om du behöver byta din cam kedjan, bör du nog byta din cam drev också. Eftersom kedjan roterar denna del, som är ansluten till änden av kamaxeln, kommer en sliten, lös eller inte fungerar kedjan inte rotera drevet korrekt. Vid tiden du märker problemet och byt kedjan, kammen drevet kommer de flesta har blivit slitna liksom. Istället för att sitta säkert på plats, kan en sliten drev hoppa, vilket ytterligare motorljud.

Cam lagerhaverier

Harley-Davidson Twin Cam TC88 motor ersatte bolagets Evolution motor och, för det mesta, bättre på det. Men vissa ryttare fann TC88 ha problem med sin cam-stödlager. Problemen uppstod i endast en liten andel av cyklarna, och företaget snabbt identifieras och korrigeras problemet. Fortfarande, om din Twin Cam motorn är bullriga och du kör en Harley med denna motor stil, kolla dina cam lager bara för att vara säker.


Relaterade artiklar