Vad är "flex index" i pjäxor?

February 17

Vad är "flex index" i pjäxor?


Skidåkning är fullproppat av terminologi, slang och teknisk jargong. Detta kan vara en överväldigande mängd information för dem som inte är bekant med vad alla dessa ord och termer betyder. Ett område av terminologi med pjäxor har att göra med flex index i pjäxor. Lär dig mer om vad flex index betyder och hur det kan hjälpa dig att välja den bästa pjäxor för dig.

Flexindex

Flex index för en pjäxa hänvisar helt enkelt till styvheten i bagageutrymmet. Ju högre flex index, desto styvare kängan. Den styvare boot innebär att den har större motstånd mot böjning och vridning när de genomgår trycket från skidåkning. Som en allmän riktlinje den mer avancerade skidåkaren du är, desto styvare boot du behöver, så att de kan hålla upp till kraven på din åkstil.

Flex Index och varumärken

Det är viktigt att inse att antalet är endast användbar när man jämför bland samma märke. Inte alla märken använder samma numeriska systemet. Till exempel Atomic stövlar kan ha en flex skala från 1 till 100 medan Lange stövlar kan bara gå från 1 till 10. Du kan fortfarande få en känsla för vad som är en styvare känga i Atomic line-up kontra en styvare känga i Lange linje -upp men bara kan inte jämföra siffrorna direkt mellan varumärken.

Fördelar med Flex Index

Att ha en flex index hjälper med att veta hur man ska komma närmare den typ av känga för dig. Med tusentals stövlar på marknaden om du vet att du är skidåkare som gillar, till exempel, en lösare boot, är det mycket lättare att begränsa din sökning bara att gå ut så enkelt upplysning. Om du handlar i en butik, kommer mäklare vet vad stövlar passar dina behov och praktiskt taget alla online återförsäljare har flex index notering på platsen.

Nackdelar med Flex Index

Flex index också kritiserats på flera nivåer. Det finns inget standardiserat system för att tilldela numret till bagageutrymmet, därför är det helt subjektiva till att näringslivets synpunkter på vad "hård" eller "mjuk" betyder. Dessutom styvhet en boot påverkas av hur tätt pjäxan bucklig, vilket inte beaktas när kängan ges rankningen.

Använda Flex Index

Använd flex index som en allmän nummer till löst guida dig i rätt kategori för pjäxor. Det bästa du någonsin kan göra för att lära sig om nya pjäxor är att prova dem, prata med experter och, ännu bättre, ta dem på berget för en provkörning. Detta kommer att ge dig den absolut bästa indikation på hur väl de fungerar för dig.


Relaterade artiklar