Skatte Tips för höginkomsttagare

November 28

Skatte Tips för höginkomsttagare


Den progressiva karaktären av inkomstskatten innebär att de som tjänar en högre inkomst är skyldiga att betala en större andel av sina inkomster i skatt än de vars inkomster är mer blygsamma. Naturligtvis det betyder inte att höginkomsttagare får betala mer än deras andel av skatter. Det finns ett antal skattelättnader tillgängliga för dem i den övre inkomstskikten, och dra nytta av dessa skattebesparingar kan minska din skatt räkningen av tusentals dollar om året.

Maximera ditt pensionssparande

Ett av de bästa sätten att minska din beskattningsbara inkomst och därmed din skatt är att göra det mesta av pensions fordon du har till ditt förfogande. Om du arbetar för en arbetsgivare, sätta högsta tillåtna i din 401k eller 403b ger en utmärkt skatt härbärge för dina pengar. Lägga ytterligare medel till en IRA kan hjälpa dig att spara ännu mer. Glöm inte catch-up bestämmelser i 401k, 403b och IRA planer. Dessa catch-up bestämmelser tillåta arbetstagare som är 50 år och äldre för att lägga extra pengar i planerna och njuta av ännu större kostnadsbesparingar. Egenföretagare individer kan dra nytta av pensionsplaner samt. Ställa in en SEP-IRA, enkel 401k eller Keogh plan kan du skydd en del av din inkomst från skatten mannen och satte undan pengar för din pension.

Dra nytta av lägre kapitalvinster priser

Strukturera din inkomst så att du kan dra en större del av realisationsvinster och en mindre del från lönen är ett annat sätt att minska din skatt räkningen. Vinster Långsiktiga kapital kan få föredragen skattehänseende och beskattas med hastigheter betydligt lägre än vanlig inkomst. Ta en titt på dina inkomstkällor och försöka strukturera de pengar du får så att flera av dessa medel kommer att beskattas med den lägre kapitalvinster hastighet och mindre kommer att beskattas som vanlig inkomst.

Välgörenhet

Många höginkomsttagare dra stor tillfredsställelse från välgörenhets gåvor som de gör, men de bidrag till välgörande ändamål kan vara värdefull vid skatt tid också. Ge uppskattade värdepapper till din favorit välgörenhet istället för kontanter kan maximera värdet av din gåva och samtidigt minimera din skatteutgifterna. Men om du ger aktier, kontanter eller hårda varor till välgörenhet, alltid få ett kvitto för det belopp som du bidrar. Höga bidrag till välgörande ändamål är en stor revision flagga, så det är viktigt att ha fullständig information om alla dina välgörenhet.


Relaterade artiklar