Vad behöver du för att få ett passfoto?

January 20Att få ett passfoto kan verka som en lätt uppgift, men om du väntar till sista minuten att det kan bli en svår process att konkurrera. Ett passfoto har många regler för kvalitet, utseende och storlek, så det bästa sättet att gå om att få en är att besöka ett passfoto eller fotocenter studio och har dem tas för dig. Du måste ha dina foton med dig när du ansöker om amerikanskt pass.

Klänning

Fotot måste visa hela ansiktet fri från hinder. Detta innebär att inga hattar, halsdukar, pannband, stora örhängen och solglasögon. Religiösa huvudbonader kan bäras så länge de inte täcka ansiktet. Hijaber kan bäras om de täcker bara håret och halsen; helt eller delvis ansikte heltäckande burka kan inte bäras. Om du bär glasögon eller hörapparater dagligen, bör de användas i ditt foto. Fritidskläder är också att föredra framför formell eller klänning kläder.

Le

Många fototekniker föreslår att du inte ler under ett passfoto avsnitt. Däremot utrikesdepartementet inte nämna leende alls i sina fotokrav. Majoriteten av passfoto Exemplen visar människor leende.

Nummer

Du måste skriva ut två identiska bilder samtidigt som du får dina bilder. Det är inte två av den "bästa" under inspelningen, men två av exakt samma fil skära i samma dimensioner och på samma fotopapper. Få extra bilder skrivs ut samtidigt om du skulle behöva dem i framtiden, såsom en visering eller ID-kort.

Foto Platser

Besöker en professionell eller passfoto fotolabb utskrift centrum är generellt det enklaste sättet att få ett passfoto. Dessa platser ska ha utbildad personal som känner till dimensioner och krav för specifika foto. Sådana platser är alla professionella fotostudior, de flesta livsmedels eller droghandel som ger filmtryckeritjänster (t.ex. Albert, CVS och Walgreens), stora fabriks butiker som Costco, och många små resor eller turistbyråer. Ett par pass stora bilder kostar oftast mellan 5 och £ 9 (från 2010).

Självporträtt

Det är möjligt att ta och skriva ut egna passfoto så länge det passar riktlinjerna. Skottet måste ställas mot en helt vit bakgrund och du måste titta direkt rakt fram på kameran med hakan något vinklad uppåt. Den faktiska storleken på fotot måste skrivas ut som 2 med 2 inches. Huvudet (övre delen av huvudet till botten av hakan) måste omfatta mellan 1 tum och 1 3/8 inches. Det skall tryckas i färg på fotokvalitet papper. Om bilden inte uppfyller alla dessa regler, kommer det att nekas.


Relaterade artiklar