Vilka är orsakerna till en preferens för intetsägande mat?

April 14

Vilka är orsakerna till en preferens för intetsägande mat?


Läkare ordinerar intetsägande dieter för magsår, halsbränna, illamående och efter operation som involverar magen eller tarmarna. De livsmedel på diet består av mjuka och inte kryddstark mat som är låga fiber utan alkohol eller koffein, enligt Medline Plus. Vissa vuxna och barn föredrar naturligt intetsägande livsmedel som sina kostval. Orsakerna till att företräde innebär omständigheter utanför deras kontroll.

Bland Diet

Specifika intetsägande mat kost finns för personer som lider av mag- och intestional problem eller återhämtar sig från operationen. Livsmedel på dieten innefattar fettsnåla mejeriprodukter inklusive mjölk, grönsaker, fruktjuicer, äppelmos, bröd och pasta gjort med raffinerat vitt mjöl och magert kött. Andra tillåtna livsmedel är pudding, soppor, ägg och svagt te. Dessa livsmedel tjäna som exempel på den typ av livsmedel för personer med ätstörningar, eller tillstånd, väljer.

Vuxen Selektiv Eating Disorder

Vuxen Selektiv ätstörningar, även känd som en mycket picky eater, är ett tillstånd där en vuxen äter som ett barn, enligt en artikel i msnbc.msn.com. Ordern yttrar sig som en känsla av att de flesta livsmedel är motbjudande. Undantagen är intetsägande livsmedel som barn äter: jordnötssmör och gelé, makaroner och ost och grillad ost smörgåsar. Personer med denna sjukdom dölja det genom att undvika att äta framför andra människor eller göra ursäkter för att inte äta såsom ont i magen. Ingen orsak till denna sjukdom har identifierats, men det brukar avser problem med att äta som började som ett barn.

Picky äta syndrom hos barn

Medan de flesta barn tenderar att uppvisa någon typ av picky matvanor, vissa barn uppvisar mer allvarliga problem som kan ha en neurologiskt basis. Den typiska barn med sjukdomen inte bara gynnar intetsägande mat, men har biverkningar från andra livsmedel. Lukten av vissa livsmedel kan vara så besvärande att barnet inte kan stå för att vara i köket eller vid matbordet. Vissa livsmedel texturer orsaka munkavle eller kvävning reflexer när barnet försöker äta maten. Rädsla för att äta något nytt är en gemensam faktor. Barnet vill samma intetsägande mat varje dag. Att äta är ett inlärt beteende, så att föräldrar bör lära barnet olika matvanor, tillsammans med att undersöka för att avgöra om det finns neurologiska problem.

Autism

Ett exempel på en neurologisk problem associerat med preferenser för intetsägande mat är autism. Autism innebär svårigheter med sensoriska bearbetning, såsom en motvilja mot att röra andra människor eller beröring och onormala reaktioner på ljud. Samma problem när de tillämpas på livsmedel resulterar i en motvilja för vissa livsmedel på grund av sin lukt eller konsistens. Den autistiska barn och vuxna söker komfort och finner det med samma intetsägande livsmedel.


Relaterade artiklar