Hur installerar jag tungan & goove paneler?

November 21

Hur installerar jag tungan & goove paneler?


Not och spont paneler är oftast installeras i en vertikal sätt. Enskilda delar har en tunga, eller utsprång, på en sida och ett spår på den andra. Tungan i ett stycke passar in i spåret på nästa, vilket skapar ett massivt trä vägg. Installera not och spont panel kräver grundläggande snickeri färdigheter och verktyg.

Instruktioner

• Spika den första panelen vertikalt på ett hörn av rummet, med tungan av panelen är vänd mot resten av väggen utrymme. Använd en nivå för att placera panelen exakt rak, både vertikalt och horisontellt. Spik i de befintliga väggreglar eller gips med en tum efterbehandling naglar vinklade genom tungan och in i kroppen av paneler och väggen.

• Placera den andra panelen så att spåret passar över tungan av den första. Spåret bör dölja naglarna av den första helt. Nail tungan hos den andra panelen på samma sätt som den första: i de befintliga väggreglar eller gips, med spikar vinklade genom tungan och in i kroppen av paneler och väggen.

• Gör på samma sätt tills hela väggen panel. Du kommer förmodligen att behöva skära den sista biten till rätt bredd. Fortsätt runt i rummet på samma sätt.

• Klipp hörn trim storlek, med hjälp av en geringslåda och såg. Nail på plats.

• Lägg till Baseboard trim, med hjälp av geringslåda att geras hörnstycken.


Relaterade artiklar