Den snabbast växande träd eller Hedge

July 19

Den snabbast växande träd eller Hedge


Häckar och vintergröna skärmar skapar integritet, blockera fula vyer och dämpa buller, men vem vill vänta 10 år för en Privacy Screen att växa till full höjd? Det finns många träd och buskar som växer snabbt för att ge en skärm. Många trädgårds publikationer rekommenderar Leyland cypress som bäst och snabbast växande screening träd.

Funktioner

Den Leyland cypress ger en snabb, naturlig integritet staket. Fåglar & Blooms tidningen och Garden Gate tidningen båda rekommenderar att plantera detta pyramidvintergröna träd i en rad för den snabbaste skärm möjligt. Den Leyland cypress växer till 120 fot lång och är anpassad till USDA anläggningen Hardiness zoner 6 till 10.

Andra alternativ

Om Leyland cypress inte passar räkningen, Fåglar & Blooms identifierar andra arter bland topp 10 snabbast växande träd. De omfattar sorgflor myrten, en sydlig blommande favorit som växer endast 15 till 25 fot lång; empress träd, som producerar lavendel-färgad blommor på våren; den kolonn Lombardiet poppel; riverbirch, känd för sin papery peeling bark; och vasen formade japanska Zelkova, ofta misstas för en alm.

Överväganden

En lång, snabbväxande buske som en upprätt idegran ger en snabb och enkel integritet häck för att blockera en vy. Men University of Tennessee Agricultural Extension rekommenderar att du använder en blandning av evergreens, buskar och blommande lövträd vid plantering ett snabbt växande Privacy Screen. Detta ger en mer intressant, naturlig look och bästa bullerkontroll.

Landskapsplan

En rad snabbväxande Leyland cypresser ger en utmärkt skärm och låg förgrening tät vegetation av järnek buskar fylla i på marknivå och ger visuellt intresse, enligt University of Tennessee förlängning kontor. Dwarf Burford hollies eller Nellie R. Stevens hollies är bra val.

Råd

Garden Gate tidningen rekommenderar att köpa den största Leyland cypress för en snabb omslag. Hitta den slutliga diametern av varje träd och plantera dem en fot närmare så att de kommer att växa tillsammans. Leyland cypresser kan växa sig större än väntat mycket snabbt, men de är lätta att beskära med häcksax.


Relaterade artiklar